CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan’ın, İsmet İnönü’nün ABD bayrağı sallayan fotoğrafını göstermesini yorumladı. 1948’de ABD’den yardım alarak Türkiye ekonomisini Washington’un emrine veren İnönü’yü kahraman ilan eden Kılıçdaroğlu, mandacılıkla, hediye uçağı birbirine karıştırarak, “Söylediği laf ne, efendim ‘Neden elinde Amerikan bayrağı taşıyorsun.’ Neden, ‘İnönü Amerikancıymış’ algısını yerleştirmek için. İnönü gidip, Katar Şeyhi’nden bedava uçak almadı. O ayıbı asla ve asla Türkiye’ye getirmedi, hibe uçağa binmedi. Birinin önünde diz çökmedi, 7 düvele diz çöktürdü” ifadeleriyle skandala imza attı.

“İSTANBUL’U ALACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, yerel seçim hedeflerini de açıkladı. AK Parti’nin elindeki büyükşehirleri alacaklarını iddia eden CHP lideri, “Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Denizli, Uşak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve İstanbul dahil alacağız. Eğer üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul bugün vurguncuların elindeyse ve 20 yıla yakın bir süredir yene yene bitirilemiyorsa İstanbul’a tarihi kimliğini kazandırmak bizim için onur ve şeref olacaktır” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, hayal kırıklığı yaşayan AK Partililer ile ittifak kuracaklarını söyledi.

METRO DEYİNCE AKLA CHP GELİRMİŞ!

Kokudan geçilmeyen İzmir’in, Aydın’ın halini görmezden gelen, Ataşehir’deki yolsuzluğu, Beşiktaş’taki yolsuzluk ve FETÖ’ye desteği sümenaltı eden Kılıçdaroğlu, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP’li belediyelerin eline su dökemez” diyerek akıl tutulması yaşattı. Bununla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu, “Metro deyince akıllara CHP gelir” sözüyle komik duruma düştü. Zira CHP, asrın projesi olan Asya ve Avrupa’yı deniz altından buluşturan Marmaray’a karşı çıkışı, Yüksek Hızlı Trenle olan muhalefetiyle geniş yer etmiş durumda.

Editör: TE Bilisim