Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı “teşekkür” paylaşımı sonrasında yanıt verdi.

ABD’li Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmasına ilişkin, “Yargı kararını bağımsız şekilde verdi” diyen Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder.

PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür. (Türkiye-ABD) PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür.”

BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Brunson henüz ABD’ye gitmeden ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir paylaşımda bulundu.

Brunson’ın serbest kalması sonrasında ABD saati ile 2.30’da ülkesinde olacağını bildiren ABD Başkanı Trump, Başkan Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Öte yandan Brunson hakkında Türkiye ile anlaşma yapmadığını kaydeden Trump, “Rehineler için anlaşma yapmam. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ilişkileri iyi, belki de büyük bir yol olacak!” dedi.

Trump’tan Erdoğan paylaşımı: Başkan’a teşekkür ediyorumTürkiye

Bahçeli: ABD’nin önünde iki seçenek var, ya Atilla ya da GülenTürkiye

Trump ve Pence’den ‘Brunson’ paylaşımları!Dünya

Editör: TE Bilisim