Sabri İşbilen/Diriliş Postası

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Bolat, FETÖ’nün kendisini kamufle etme ve eleman devşirmede kullandığı uluslararası öğrenci alanındaki gücünün bittiğini söyledi. Bolat, FETÖ’nün 10 yıl öncesine kadar büyük oranda hakim olduğu kulvarda, devlet ve STK’ların çalışmaları ile tek bir öğrenci bile getiremeyecek pozisyona getirildiğini açıkladı.

Türkiye’nin dünyaya açılan STK’larından Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun Başkanı Mehmet Ali Bolat, 15 Temmuz’da Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan FETÖ ile eğitim alanında verilen mücadeleyi detaylarıyla anlattı. Bolat, FETÖ’nün uluslararası öğrenciler üzerindeki etkisini dünden bugüne ele alırken, hain terör örgütüne vurulan darbeyi adım adım değerlendirdi.

1991’DE GÜÇLENMEYE BAŞLADILAR

FETÖ’nün 1991’den itibaren faal şekilde dünyanın çeşitli ülkelerinde okul görünümlü terör yuvaları kurduğunu hatırlatan Bolat, darbeci örgütün bu sayede Türkiye’ye öğrenci taşıdığını ve uluslararası öğrenci alanında tekelleştiğini hatırlattı. 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz işgal girişiminden sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devletin kurumları ve milli STK’ların mücadelesinin FETÖ’yü bu alanda bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Bolat, şunları kaydetti: “FETÖ, 1991’den itibaren yurtdışında açılmaya başladığı Turgut Özal dönemiyle beraber uluslararası öğrenci alanında çok etkinleşti. Ülkelerde oluşturduğu şebekelerle ülkemize öğrencilerin gelişinde etkin olmuş. 2004’te ilk derneğimizi kurduğumuzda, bu alanda çalışmaya başladığımızda, Türkiye’de 10 bin öğrenci vardı ve bunun 5-6 bini FETÖ ile alakalıydı. 15 Temmuz olduğunda Türkiye’de 115 bin öğrenci vardı, şu an FETÖ’nün kapanan 15 üniversitesinden 4 bin 163 kişi başka üniversitelere kaydedildi, bunların bir kısmının da FETÖ ile ilintisi olduğunu anlaşıldığından emniyet birimleri tarafından deport edildi.”

MİLİTAN YETİŞTİREMEYECEKLER

Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alanın yüzde 50-60 olan bir FETÖ’den bugün alanda yüzde 3-5 bile olmayacak kadar küçük bir FETÖ sempatizanı uluslararası öğrenci seviyesine gelmişiz. FETÖ artık öğrenci getiremeyecek, militan yetiştiremeyecek. Bunu kim yaptı? Evvela bizim gibi STK’lar yaptı. Bu STK’ların çabaları, devlet politikaları sonucu Başbakanlık YTB’nin kurulması, Diyanet’in yurtdışında öğrencilerin gelişini çok iyi organize etmesi gibi çalışmalar çok etkili oldu.

Yurtdışındaki Türk okulları ile alakalı Maarif Vakfı kuruldu. Yani devletimiz olsun, STK’lar olsun, millet ve devlet olarak daha çok çalışmalıyız.

Çünkü FETÖ bu alanda bitti diyemeyiz. Yani bu kendimizi kandırmak olur. Ama şunu söyleyebiliriz bugün en azından Türkiye içerisinde çok çok azaldı, yok denecek kadar azaldı.”

BİZE SÜREKLİ SALDIRDILAR

Başkan Bolat, UDEF’in düzenlediği, Türkiye’nin büyük kültür ve öğrenci organizasyonu olan Uluslararası Öğrenci Buluşması programlarının da FETÖ’nün saldırılarına maruz kaldığını belirtti. 10 yıl önce uluslararası öğrencileri Türkiye’ye tanıtmak için başlattıkları programların defalarca FETÖ tarafından engellenmeye çalışıldığını, öğrencilerin tehdit edildiğini aktaran Bolat, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bize öğrenciler gelmesin diye yurtta yasak koyuyor, programımıza gelen öğrencileri yurttan atıyor, burslarını kesiyor, efendim psikolojik baskı uyguluyorlardı hatta bize terörist, Ergenekoncu gibi iftiralar bile atmışlardı.

Öğrencilere uluslararası öğrenci buluşmasına gitmeyin, onlar zararlı, siz o programa katılırsanız ülkenizde de Türkiye’de de başınız belaya girer gibi tehditler savurdular. Uluslararası öğrenciler yine bu oyunlara gelmediler.”

Editör: TE Bilisim