FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson’un ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi.

Brunson’un avukatı, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki ‘ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı’ kararının kaldırılmasını talep etmişti.

İTİRAZA RET

Talebi değerlendiren İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, adli kontrol tedbirini gerektirici nedenlerde herhangi bir değişiklik bulunmadığından sanık müdafisinin adli kontrol tedbirinin kaldırılması veya değiştirilmesi talebinin uygun olmadığına, itiraza konu kararın düzeltilmesinin gerekmediğine hükmetti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son kararını itiraz üzerine değerlendiren İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanık müdafisinin tüm adli kontrol kararlarının kaldırılmasına ilişkin talebi yerinde görülmediğinden reddine hükmetti. Böylece Rahip Brunson hakkındaki ev hapsi şeklindeki tedbir kararının uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme, 25 Temmuz’da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson’ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

“BRUNSON” GERİLİMİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence, casus papaz Brunson’un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye “yaptırım” tehdidinde bulunmuşlardı. ABD’nin casus papaz üzerinden yaptığı tehdide başta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da tepki gelmişti.

35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

ABD’li papaz Brunson, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Brunson’un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edilmişti.

Trump’tan “yaptırım” küstahlığıDünya

Başkan Erdoğan’dan ‘Brunson’ yanıtı: Yaptırımlarla geri adım attıramazsınızTürkiye

Türkiye’den “yaptırım” tehditlerine yanıtTürkiye

Editör: TE Bilisim