Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen, “Isparta Toplu Açılış Töreni” kendisini coşkuyla bekleyen milyonlara hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde Türkiye’ye karşı hem terör örgütleri hem de patronlarının toplu saldırıları vardı. Türkiye düşmanlarının topyekün olarak istiklali hedef alındığını belirten Erdoğan, “PKK, DAEŞ, FETÖ diğer terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelemizin tamamı istiklal ve istikbal kavgasının sonuçlarıdır. Suriye ve Irak’ta sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör devletlerinin amacı da budur. Avrupa’dan maruz kaldığımız örtülü ambargoların da sebebi budur” dedi ve şu sözlerle şer cephesine meydan okudu:

Ezanlarımız susmayacak

“Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla, yüreğimizden gelerek diyoruz ki, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Vatanımızı parçalamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız.”

Hepsine karşı koyacağız

Küresel şeytani aklın Türkiye’yi karşı planlarını sürekli yenileyeceğini, saldırılarını devam ettireceğini, Türkiye’nin yükselişine izin vermemek için türlü alçaklıkları devreye sokacağını ifade eden Erdoğan, bu savaşı kazanmanın milletin birliğinden geçtiğini kaydederek, “Bize köşe sıkıştırdıkları sananları, köşeye sıkıştırmaya var mıyız Isparta? Bizi silah, teknoloji ile alt edebileceklerini sananlara daha güçlü silahlarla, daha üstün teknolojilerle cevap vermeye var mıyız? Bizi ekonomiyle tehdit edenlere cevabımızı daha güçlü ekonomi, daha çok üretim, ihracat ve istihdamla vermeye var mıyız? Türkiye’den bu kararlı sesler yükseldikçe, inanın bana bu milletin önünde kimse duramaz” şeklinde konuştu.

İdamı getireceğiz 

Erdoğan, FETÖ’cü hainler ve diğer terörist odaklar için vatandaşın istediği “İdama” ilişkin olarak Meclis’e yeniden çağrı yaptı. İdamı desteklediğini aktaran Erdoğan, “Bu konu parlamentoya geldiğinde, ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Ardından bana onaya gelecek. Bana geldiğinde ben bu idamı onaylarım. Şu ne  der, bu ne der ben ona bakmam! Allah ne der? Ben ona bakarım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim