CHP’nin büyük hezimet yaşadığı 24 Haziran seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert salvolarla yüklenen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan isteğiyle dışa vurduğu faşist zihniyetinin ardından CHP Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Kılıçdaroğlu bu hamleyle bir taşta iki kuş vurmak istedi. Hem Öztürk Yılmaz susacak, hem de CHP Arapça ezana karşı değiliz pozu verecekti. Ancak bu planı yine Öztürk Yılmaz bozdu.

Ezan düşmanı Yılmaz, “Beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol” şeklindeki sözleriyle disipline sevkinin Kılıçdaroğlu’na ettiği muhalefetten kaynaklandığını açık ettiği gibi, CHP liderine de deyim yerinde “Posta” koydu.

HERKESİ TASFİYE ETTİ

Kılıçdaroğlu ise “Türkiye yönetilemiyor” şeklinde bir paylaşım yaparak Öztürk Yılmaz’ı görmezden geldi. FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçtiği günden bu yana Deniz Baykal ve ekibini, Önder Sav’ı, Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler’i, Nur Serter’i, Fikri Sağlar’ı son olarakta Muharrem İnce’yi devre dışında bırakan, 8 yılda 9 kez MYK’yı değiştirip, 100’e yakın genel başkan yardımcısını kıyımdan geçiren Kılıçdaroğlu, Öztürk Yılmaz’a karşı oldukça sakin. Bekir Coşkun yazılarının paylaşılmasına bile tahammül edemeyen, parti önünde koltukla eylem yapan üyeyi ihraç eden Kılıçdaroğlu, Öztürk Yılmaz’a karşı niye değişik tutum sergiliyor?

ORTAK NOKTALARI FETÖ

İkisinin de ortak bir noktası var. O ortak noktada 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan işgalci terör örgütü FETÖ. Kılıçdaroğu, FETÖ kasetiyle CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturdu. 17-25 Aralık darbe girişiminini, MİT TIR’ları ihanetinin sözcüsü oldu, FETÖ’nün her kumpasını savundu, 15 Temmuz’a giden süreçte örgüte kalkan görevi gördü. Öztürk Yılmaz’ın yükselişinde de FETÖ izi var. Yılmaz için her şey 4 Temmuz 2014’te Irak’ın kuzeyinde FETÖ’ye ait Işık Üniversitesi’nde FETÖ’nün eğitim imamı Cemal Bulut, FETÖ’nün medya imamı Doğan Ertuğrul, FETÖ’nün Kuzey Irak elebaşı Talip Büyük ile yaptığı görüşmenin ardından değişti.

CHP’DE HIZLI YÜKSELİŞ

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in, 2014’te DAEŞ tarafından rehin alınıp sonra bırakılan eski Musul Başkonsolosu CHP’li Öztürk Yılmaz için ‘geçmiş olsun’ ilanı yayımladığı da ortaya çıkmıştı. 1 Kasım seçimlerinde CHP’den Ardahan Milletvekili seçilen Öztürk Yılmaz, genel başkan yardımcısı oldu hatta cumhurbaşkanı aday adaylığını koyacak kadar partide yükseldi. Bu tabloda görünen o ki Kılıçdaroğlu ile Öztürk Yılmaz arasındaki rekabette son söz Pensilvanya’nın olacak.

Editör: TE Bilisim