Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 16 farklı ilden gelen muhtarlara hitap etti. Erdoğan, konuşmasında yaklaşık yarım asırdır terörle mücadele eden Türkiye’nin güvenlik anlayışını ele aldı. Önceki dönemlerde terör örgütlerinin inine girmek yerine, savunmayı kapsayan hamleler yapıldığını bu yüzden binlerce şehit verildiğini belirten Erdoğan, “Bunun için dikkat ederseniz, kapımız hiç boş kalmadı. Rahat nefes aldığımız dönemimiz hiç olmadı ve her dönem bu tür bedeller ödedik.” diye konuştu.

Tepelerine bineceğiz

Türkiye’nin artık bedel ödemek yerine bedel ödeteceğini, istiklal ve toprak bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerinin her birini temizleyeceğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz.”

Sorun neredeyse biz oradayız

“Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa gidip orada tepelerine bineceğiz.”

Hepsini yok edeceğiz

Türkiye’nin eli kanlı terör örgütü PKK ile 32 yıldır mücadele ettiğini, taarruz yerine savunma refleksiyle mücadele verildiği için örgütün bitirilemediğinin tespitini yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uzun yıllar PKK bize saldırdığında karşılık veriyorduk.

Bundan sonra ülke içinde ve dışında PKK’yı saklandığı inlerinde bulup bertaraf edeceğiz. Ülke içinde bunların saklandığı, gizlendiği, eylem hazırlığı yaptığı yerleri tespit ettik. Birer birer hepsini yok ediyoruz, edeceğiz” dedi.

Osmanlı’yı unutmayacağız

“Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır. Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiye’yi 1923’ten beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.”

Tepelerine bineceğiz

Erdoğan, geçmiş dönemler uygulanan güvenlik politikalarını da eleştirdi. Erdoğan, savunma yerine taarruz dönemine geçildiğini ve ihanet şebekelerinin tamamının temizleneceğini kaydederek, “Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz” diye konuştu.

İhanet yanlarına kalmayacak

Erdoğan, FETÖ’cü hainlere destek veren, onları savunan kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılacağını söyleyerek, “Bu ihanet çetesinin kamudaki, sivil toplum kuruluşları içindeki, iş dünyasındaki tüm elemanlarını adım adım takip ediyoruz. Bu ülkede artık kimsenin yaptığı ihanet, yanına kar kalmayacak. Hiçbir terör örgütünü, hiçbir teröristi biz bu topraklarda barındırmayacağız. Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler” ifadelerini kullandı.

İstiklalimizi koruyacağız

63 işgalcinin Irak’ ile hiçbir bağı olmamasına rağmen Musul’da top koşturduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin istikbalini korumak için Musul’da olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bizim 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman yarabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne Irak’ın egemenliğini ihlalle ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekiyorsa orada olmak istiyoruz. Şu anda bunun yeri Musul’dur. Öyleyse biz Musul’da olacağız”

Halep’i de temizleyeceğiz

Erdoğan, ayrıca önceki gün Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yaptıkları telefon görüşmesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan, hergün onlarca mazlumun katledildiği Halep’teki saldırıların durdurulması ve terör unsurlarının temizlenmesi konusunda Putin ile mutabık kaldıklarını aktararak, “Görüşmede Halep’i konuştuk. Orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra’nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. El Nusra’yı Halep’ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım’ diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük” dedi. 

Editör: TE Bilisim