Milleti ve iradesini hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan belgeler, darbe girişiminin, örgüt elebaşısının iddialarının aksine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapıldığını kanıtlayacak izler taşıyor. Polis, asker ve sivil 246 kişinin şehit düştüğü, sivillerin üzerine mermi ve bomba yağdırıldığı Türkiye’nin yaşadığı o karanlık geceye ait bazı görüntüler, ele geçirilen belgeler ve şüpheli ifadeleri, darbenin faili olarak FETÖ’yü işaret ediyor.

FETÖ’cü polis, darbeci tankından çıktı

17-25 Aralık sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan ve daha sonra FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan Mithat Aynacı’nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ele geçirmek üzere Vatan Caddesi’ne konuşlanan bir tankın içerisinde üniformayla yakalanması darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını ortaya koyan deliller arasında yer aldı. FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla açığa alınan ardından meslekten ihraç edilen fakat açtığı dava sonucu mesleğe geri dönmesine karşın kendisine bir görev verilmeyen Aynacı’nın, Vatan Caddesi’nde askeri araca bindiğini gösteren kamera kayıtları da ortaya çıktı. Vatandaşların kamerasına yansıyan görüntülerde Aynacı’nın üzerinde polis üniforması ve elinde telsiz ile darbe girişimi esnasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ele geçirmek üzere Vatan Caddesi’ne konuşlanan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracına yaklaştığı ve aracın arka kapağının içeriden açılarak ZPT’ye bindiği görüldü. Sosyal medyaya yansıyan başka bir görüntüde ise Aynacı’nın zırhlı aracın üst kısmından üzerinde askeri kamuflajla çıktığı görülüyor.

“Abiler”e darbeye destek mesajı

Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı’nın giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınan eski emniyet müdürlerinden Zeki T’nin cep telefonundan çıkan mesajlar da darbe girişimini FETÖ mensuplarının yaptığını gösteren örnekler arasında yer aldı. “Abiler, emniyetten gelen emirleri yerine getirilmemelidir. Herkes Genel Kurmaya gitsin, devreler birbiriyle bağlantı kursun zincir kursunlar haberdar olmayan kalmasın, emekliler dahil… Ankara’da muvazzaf emekli kim varsa silahını alsın… direnen herkesi indirsin…” ifadelerinin yer aldığı mesaj, örgütün darbe girişim planının nasıl işlediğini ortaya koydu.

Darbeci yüzbaşının cebinde Gülen duası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden yaralı olarak ele geçirilen Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez’in üzerinde ise Erdoğan’a ve hükümete yönelik bedduanında yer aldığı yazı bulundu. İzmir’de gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan Gülmez’in üzerinde “H.E. duaları” başlıklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete yönelik beddua da bulunan yazı çıktı.

İki subayın eşi KPSS şüphelisi çıktı

Haldun Gülmez ile İzmir’deki askeri casusluk soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer’in eşlerinin KPSS soruşturması şüphelileri arasında yer alması, her iki soruşturmanın FETÖ ile bağlantılı olması nedeniyle dikkati çekti. Gülmez’in eşi Kübra Gülmez’in de 2010 soruşturmasının şüphelileri arasında yer aldığı görüldü. Darbecilerin, girişimlerini apar topar başlatmalarına neden olduğu iddia edilen İzmir’deki askeri casusluk soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer’in eşi Zeynep Afra Zafer’in de 2010 KPSS sorularının sızdırılması davasındaki şüpheliler arasında yer aldığı aktarıldı. 2010 KPSS soruşturması kapsamındaki şüpheli 580 kadının subay eşi olduğu ve bu kişilerin KPSS’de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespit edildi

Sakarya il imamı, Akıncı üssünde yakalandı

FETÖ’nün Sakarya imamı olan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahında Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde, bölgeye satın almak amacıyla arazi bakmak için geldiğini öne süren Öksüz’ün darbe girişiminden iki gün önce yurt dışından döndüğü tespit edildi. Öksüz’ün öğretim üyesi olarak görev yaptığı SAÜ İlahiyat Fakültesi’ndeki odasında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekipleri arama gerçekleştirdi. Aramada, bazı evrak ve dokümanlara el konulurken, Öksüz’ün bilgisayarının harddiski kopyalandı.

Emir subayından FETÖ itirafı

Tutuklanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasında Genelkurmay’da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladığını itiraf etti. Türkkan ifadesinde, ortaokulda cemaatin abileriyle tanıştığını aktararak “5 yaşından beri Subay olmayı hayal ediyordum. Bu idealim cemaatin ekmeğine tuz biber oldu. 1989 Işıklar Askeri Lisesi’nin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. Cemaatteki abilerim de emindi. Fakat yine de bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Soruları Serdar Abi getirmişti. Bursa merkezde bir cemaat evinde soruları bana vermişlerdi.” dedi.

“Gülen’in emriyle havalanacak F-16’lar var”

Emekli Askeri Hakim Üçok, 2009’da askeri savcı olarak Kayseri’de yürüttüğü, 2011’de Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen “Işık Evleri soruşturması”yla ilgili iddianameden örnekler vererek, “O davada 9 yıl hapis cezası alan bilirkişi emekli yarbay, Gülen’e karşı sempatisi olduğunu, Harp Okulu sınavlarında ‘Işık Evleri’nde kalan öğrencilere yardım ettiğini mahkeme heyetine anlattı. Emekli yarbay ifadesinde, kod ismi ‘Asım’ ve ‘Yüksel’ olan iki tuğgeneralin öğrencilik yıllarında Gülen’i ziyaret ettiğini anlatarak, 7 yıl önce bir albayın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bahçesinde ‘Çok güçlendik. Gülen’in emir vermesi halinde havalanacak F-16 ve F-4 jet uçaklarımız var’ dediğini söyledi.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim