Antalya, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 11’i tutuklandı.

Aralarında “askeri imam” olduğu öne sürelen S.T’nin de bulunduğu 11 zanlı, çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı, 8’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında muvazzaf astsubay, astsubay, teğmen, askeri ve polis akademisi ile ilişiği kesilen öğrencilerin de bulunduğu 62 şüpheli, 13 Aralık’ta gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 62 şüpheliden 19’u dün adliyeye sevk edilmişti.

Kırşehir’de 2 zanlıya hapis cezası

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, dosyası örgütün il yapılanması davasından ayrılan sanık Hakan Kanat ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından son savunması alınan sanık, üzerine atılı suçları işlemediğini ve örgütün gizli yazışma programı ByLock’u kullanmadığını ileri sürerek, beraat ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Sinop’ta sözde “örgüt imamlığı”, Kırşehir’de de yurt müdürlüğü yapan Hakan Kanat’a “örgüt yöneticiliğinden” 15 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Aynı mahkemedeki başka duruşmada, örgüt üyeliğinden yargılanan ve ByLock kullandığı öne sürülen eski 4. sınıf emniyet müdürü Hasan Alpaslan İlter de 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: TE Bilisim