15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Ankara ve Bursa‘da terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 131 şüpheliden 87’si gözaltına alındı.

ANKARA’DA FETÖ OPERASYONU: 73 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 105 şüphelinin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri operasyon düzenledi.

ARDIŞIK ARAMA SİSTEMİYLE HABERLEŞEN 50 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Ekipler, örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen ve daha önce düzenlenen operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle FETÖ ile irtibatları tespit edilen 3 teğmen ve 47 jandarma astsubayını gözaltına aldı.

14 BYLOCK’CU GÖZALTINA ALINDI

Diğer operasyonda ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı alınan 24 şüpheliden 14’ü yakalandı.

Aynı kapsamda Mali Şube ekiplerince 31 kişiden 9’u gözaltına alındı, 11 şüpheli de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zanlıların ifadelerinin alınmasına başlandığı, firarilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.

BURSA’DA 14 FETÖ’CÜ YAKALANDI

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 26 şüpheliden 14’ü gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyesi oldukları, bazılarının FETÖ’nün gizli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları tespit edilen 26 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 14 şüpheli yakalandı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, Hacettepe Teknokent AŞ ile ilgili FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul’da haklarında gözaltı kararı verilen 9 şüpheliden 4’ü yakalandı. Ayrıca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 12’si asker, 21’i sivil 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Konya merkezli 31 ilde örgüte yönelik düzenlenen operasyonda da gözaltı sayısı 40’a yükseldi.

12’si asker, 21’i sivil 33 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararıGündem

Konya merkezli FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 40’a yükseldiGündem

Editör: TE Bilisim