Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle hakkında 35 yıl hapis istenen, sağlık sorunları nedeniyle cezası ev hapsine çevrilen casus papaz Andrew Craig Brunson, yargılanmak üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne götürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Brunson evinden çıktığı sırada yoğun güvenlik önlemi aldı.

Emniyet güçleri eşliğinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne götürülen Brunson’ın yargılandığı davanın duruşması bu yerleşkede yapılacak.

“BRUNSON’UN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heart Nauert ise yaptığı açıklamada, papaz Brunson’un serbest bırakılmasını yönünde umutlu olduklarını belirterek, “Brunson’un serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olur” dedi. Nauert, Türkiye ile Brunson konusunda anlaştığı haberlerini de yalanladı.

POMPEO’DAN BRUNSON AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brunson davasına ilişkin yaptığı açıklamada, serbest bırakılmasının en doğru karar olacağını belirterek, “Serbest bırakılması Türk-Amerikan ilişkileri açısından da önemli bir adım olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

CASUS BRUNSON OLAYI

ABD’li din adamı olduğu iddia edilen Brunson’ın terör örgütü PKK ve FETÖ adına terör faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerinde hakkında açılan dava kapsamında 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Brunson’ın cezası sağlık problemleri nedeniyle İzmir’de ev hapsine dönüştürülmüştü.

Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump, işlediği suçlardan ötürü ev hapsi cezası verilen casus Brunson üzerinden yine terör estirerek yardımcısı Mike Pence ile Twitter’dan Türkiye’ye tehditler yağdırmıştı.

Bu tehditler sonrasında gelen ekonomik saldırılar ise Türk ekonomisini yıldırmamış aksine millileşme yolunda ciddi bir adım attırmıştır.

ABD’den ‘Brunson’ talebi!Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’dan Brunson açıklamasıDünya

Brunson’a mahkeme öncesi ziyaretTürkiye

Editör: TE Bilisim