Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesinde dış dünyaya kapalı yaşamı ve örgütün faaliyetleri bölge halkında endişeye neden oluyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, 1999’dan bu yana yaşadığı “Golden Generation (Altın Nesil)” isimli kampı Ross belediye sınırları içerisinde gözlerden uzak bir çiftlikte bulunuyor.

BÖLGE SAKİNLERİ RAHATSIZ OLUYOR

Bölgede yaşayan Amerikalı sakinler, FETÖ mensuplarının Saylorsburg beldesindeki gayrimenkul alımları, siyasilere yaptıkları bağışlar, yerel yönetimlerden sağladıkları ayrıcalıklar ve Gülen’in de yaşadığı kampın etrafındaki güvenlik önlemleriyle ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi. Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki David Bonser, yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından iadesi istendiğini hatırlatarak terör örgütü elebaşının ABD makamlarınca korunduğunu söyledi.

“ÖZEL MUAMELE GÖRÜYORLAR”

FETÖ mensuplarıyla ilgili beldede rahatsızlık olduğunu dile getiren Bonser, “Evet, hakkında şikâyetler var. En temel olanı, onlar bu kasabada çifte standart uyguluyor” dedi. FETÖ üyelerinin bölgeye yerleşmesiyle ilgili özel bir probleminin olmadığını kaydeden Bonser, “Benim için problem olan şey, bu insanların burada bir çeşit özel muamele görüyor olmaları” diyerek bölgedeki yerel yöneticilerin örgüt mensuplarına ayrımcılık yapmalarına tepki gösterdi.

“SİLAHLI KORUMALAR VAR”

Bonser, “Tabii ki, tabii ki beni endişelendiriyorlar. Oradaki (Gülen’in) yerleşkesine gittim, baktım, dışarıda silahlı korumalar var. İçeri giremezsin. Niye? Ve o yerleşke hiç bir vergi ödemiyor çünkü dini bir kamp. Niçin? Ben burada birçok vergi ödüyorum. Ben vergi veren bir vatandaşım. Niye böyle olmak zorunda, niye bunu incelemiyorlar. Bir şeyler dönüyor ama ben bilmiyorum” şeklinde konuştu. Terör örgütü lideri biriyle komşu olmaktan tedirginliğini dile getiren Bonser, “Çeyrek mil ötede, dünya terörist lideri bir komşu ile yaşama ihtimali beni çok endişelendiriyor. Bu benim ispatlayabileceğim bir şey değil. Ama bütün haberlerde böyle geçiyor” dedi.

“SOSYAL YARDIM KARTI VE NAKİT PARA KULLANIYORLAR”

Kasaba yakınındaki Wind Gap bölgesinde yaşayan ve temizlik şirketi işleten John Favere de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak kendi ülkesi için endişelerini dile getirdi. Amerika’da ticari işlemlerde çek ve banka kartlarının kullanımının yaygın ve önemli olduğuna işaret eden Favere, FETÖ mensuplarının ise genellikle işlemlerde nakit para kullandığını gözlemlediğini vurguladı.

“SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR ÇOK İYİ BİLİYORLAR”

Terör örgütü mensuplarının ev kiralarken bile 6 aylık veya yıllık ücreti nakit ödemelerine ilişkin, “Bu para nereden geliyor, bu büyük bir hikâye” yorumunu yapan Favere FETÖ mensuplarının sosyal yardım kartı kullandıklarını da ileri sürerek, şöyle konuştu: “Manava, bakkala gittikleri zaman burada devletin dar gelirliye verdiği sosyal yardım kartını kullanıyorlar. Dükkân sahibinin söz konusu kartı kabul etmediği durumlarda ise Mercedes arabalarına gidip 50 veya 100 dolar kâğıt paralardan oluşan nakit getiriyorlar.” Bölgede yaşayan çok sayıda esnaf arkadaşı olduğunu belirten Favere çevresinden edindiği bilgilere dayanarak FETÖ mensuplarının sosyal yardım kartları kullandığına emin olduğunu kaydetti. Fevere, “Yüzde 110 onlar sosyal yardım kartı alıyorlar. Sistem nasıl çalışıyor çok iyi biliyorlar. Sistemin üstesinden bu şekilde gelmeleri çok yanlış.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim