Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana’da Karaisalı Mahallesi’nde düzenlenen iftar sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Sarıeroğlu, 12,4 milyon emeklinin bayram ikramiyesinden faydalandığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Diğer taraftan vefat eden ölüm alan dul ve yetimlerimiz bu uygulamamızdan faydalanmış durumda. Eğer eski Türkiye olsaydık bunu yapabilmemiz imkansızdı. Hatırlayın, banka, emekli maaşı kuyruklarında vefat edenleri, hastane, ilaç kuyruklarını. Bunun yanı sıra ülkemizde emekli maaşını verebilmek için IMF’nin kapısında, başka kredi kuruluşlarının kapısında bu maaşlar için sıra beklediğimiz, el pençe divan durduğumuz günleri hatırlamanızı istiyorum. Yeni Türkiye’de kasamız dolu, bütçemiz güçlü, 12,4 milyon emeklimizin bir bayramda yaklaşık 13 milyar ödemeyi yapabilecek güce gelmişiz. Bunlar daha da iyi seviyelere gelecek. Bu kadar badireye rağmen bunu başarmışız. Bundan da rahatsız oldular. Bilgi kirliliği, algı çalışması yapmaya çalışıyorlar. Herkese bin lira yattı. Bunula ilgili de çekemeyenler, kabul edemeyenler bu işin üzerine gölge düşürmeye çalışanlar yine spekülasyonlarla yalan yanlış bilgilerle maalesef ki kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz biliyor.”

MUHALEFET TERÖRLE MÜCADELEDEN BAHSETMİYOR

Bakanı Sarıeroğlu, “İnlerine gireceğiz, başlarını ezeceğiz” diyerek terörle mücadele kararlılık vurgusu yaptıklarını belirterek muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının terörle mücadeleden bahsetmediklerini ifade etti.

Muhalefetin seçim beyannamelerinde cumhurbaşkanı adaylarının terörle mücadeleden bahsetmediklerine dikkati çeken Bakan Sarıeroğlu, “Diğer taraftan bahsetmedikleri gibi Zeytin Dalı Operasyonu ile FETÖ’süne, DEAŞ’ına, PKK’sına, PYD’sine karşı büyük bir mücadele ortaya koyan Mehmetçik’imizin başındaki askerin apoletini sökmekle uğraşıyorlar. Bunları inşallah en önemli cevabı yine milletimiz verecek. Biz daha büyük işlere imza atmaktan, taş üstüne taş koymaktan bahsediyoruz, diğerlerine bakıyorsunuz yıkmaktan bahsediyorlar. ‘Kanal İstanbul’u, hızlı treni yapmaya ne gerek var’ diyorlar. Bu millet bunu hak etmiyor. Milletimiz daha güzelini, yüksek seviyelerde hizmetleri hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

KANDİL’İ BAŞLARINA YIKACAĞIZ

81 milyonun Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlayan Sarıeroğlu, “Şimdi Mehmetçik’imiz Kandil’e operasyon yapıyor, Rabbim onların da yar ve yardımcısı olsun. O terör örgütüne, evlere ateş düşüren, analarımızın gözlerinden o yaşların akmasına sebep olan terör örgütünün inşallah başını ezeceğiz, Kandil’i başlarına yıkacağız. Mehmetçik’imizle birlikte sizlerin desteğiyle.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim