15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan 75 sanıklı FETÖ/PDY “çatı davası”nı karara bağlayan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamladı. Gerekçeli kararda, FETÖ/ PDY silahlı terör örgütünün nihai amacının devleti tüm kurumlarıyla ele geçirip anayasal düzeni değiştirmek, sanık Feto’nun “kainat imamı” olduğu, cemaat zümre egemenliğine dayalı teokratik totaliter rejim kurmak olduğu belirtildi.

Örgütün ideolojisine göre, devleti ve devlet kadrolarını ele geçirmenin “fetih” olarak adlandırıldığı, örgütün amaçlarına ulaşmak için verdiği mücadelenin “cihat” olarak görüldüğü ifade edilen kararda, örgütün nihai amacının Türkiye’deki anayasal düzeni değiştirmek ve yerine örgüt ideolojisine göre bir düzen kurmak olduğunun tüm delillerden anlaşıldığı bildirildi.

2006’DA OPERASYONLAR BAŞLADI

Örgütün devleti ele geçirip anayasal düzeni değiştirmek için 35-40 yıl vadeli planlama yaptığı, hedeflerine adım adım ulaşmayı öngördüğü kaydedilen kararda, örgütün sabırla faaliyetlerini büyük gizlilik içinde yürüttüğüne işaret edildi. Kararda, güç dengesini ele geçirdiğini düşünen örgütün emniyet, adliye ve medya yapılanmasının, 2006’dan itibaren planlı ve sistemli işbirliğiyle kamu kurumlarında kitlesel tasfiyelere neden olan operasyon ve soruşturmalara başladığı kaydedildi. Gerekçeli kararda, FETÖ mensuplarınca 17/25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen hükümetin iş göremez hale getirilmesi ve istifasını sağlamaya yönelik eylemlerin aynı zamanda anayasayı ihlal suçunu oluşturduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim