Neşat Ergül/Yorum Haber

Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçerken, Türkiye, ABD’de de lüks konutunda yaşayan FETÖ’nün elebaşı Feto’nun iadesi için birçok adım attı. Son dönemde, Feto’nun terör örgütü elebaşı olduğuna ve 15 Temmuz darbe girişimini planladığına ilişkin kesin ve net deliller ABD’ye ulaştırılarak, iadesi istendi.

ABD’deki ilgili makamlara iletilen deliller, artık ABD’ye topu taca atma imkânı bırakmadı. Türkiye’nin ısrarla ABD’den FETÖ’cülerin iadesini istemesi, Feto ve örgütün üst düzey isimlerinde çöküntüye sebep oldu.

ABD’de son 5-6 ayda FETÖ’ye karşı bir hareketlilik gözlenirken, Almanya’da da FETÖ’nün karanlık bir örgüt olduğuna dair raporlar çıkmaya başladı.

Almanya, Türkiye’nin 2 yıl boyunca anlattıklarını, kendi araştırmaları sonucu görmeye başladı.

AKIN İPEK OLAYI

Türkiye’nin girişimleriyle irtibat kurduğu İngiltere’de, FETÖ “çatı davası”nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’e Londra’da ev hapsi cezası verildi.

MİT’in yurt dışında yürüttüğü başarılı operasyonların ardından, 100’ün üzerinde FETÖ’nün üst düzey yetkilisi yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Bu gelişmeler ve MİT’in başarılı operasyonları, Feto ile örgütün üst düzey yetkililerinde bir panik havası oluşturdu.

FETO’NUN TALİMATINI HAİNLERE İLETTİ

FETÖ’nün ABD’de yaşayan firari isimlerinden Emre Uslu, Twitter hesabından örgüt üyelerine yakalanmamaları için yapmaları gerekenleri yazdı. Uzun uzun yakalanmamaları konusunda ayrıntılı ve kısa bilgiler veren Uslu, “Elinizdeki telefonlarda mutlaka sosyal medya aplikasyonları olsun, mutlaka periskop olsun…

Evden çıkarken veya işyerine gelirken mutlaka dışarıyı ve aracınızın çevresini kontrol edin…

Bulunduğunuz ülkenin istihbarat kurumuna, güvenlik gücüne durumunuzu bildirin. Eğer onlar istemiyorsa sizi orda zaten durmanıza gerek yoktur çıkın…” paylaşımında bulundu.

“Tedbirinizi alın çok da panik yapıp hayatınızı da karartmayın” şeklinde tweet atan Uslu, “Bulunduğunuz yerleri terk edin. Hocaefendinin emri” diyerek, yaşanılan paketlenme korkusunu gözler önüne serdi.

Editör: TE Bilisim