Referandum öncesi 16 Mart tarihinde ‘Ana muhalefette değişim olacak!”.. Başlıklı bir yazı yazmıştım.

O yazımda “TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu bu referandumu kendine bir fırsat olarak gördüğü açık” demiştim. O gün yazdığım yazıda şu görüşlerimi paylaşmıştım.

“Referandum sonrası millet değişime karar verirse, değişim sadece sistemde olmayacak. En önemli değişim ana muhalefet partisi CHP’de olacak. Genel başkan olduktan sonra girdiği her seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için referandum son viraj.

CHP kulisleri şimdilerde bunu konuşuyor. Dahası bu seçimin CHP açısından kaybedilmesi ile de CHP Genel Başkanı’nın koltuğunda kalamayacağı konuşuluyor. Genel başkan adayları referandumu fırsat bilip, gizliden gizliye sahada delege avına çıktığı da söylenenler arasında.

TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu bu referandumu kendine bir fırsat olarak gördüğü açık. Bu yüzden Türkiye’yi dolaşıp yoğun bir çalışma yürütüyor. Feyzioğlu ayrıca ihraç edilen MHP’lilerle de dirsek temasında. Tek başına ana muhalefet partisi gibi hareket etmek ve bu yönde imaj bırakmak adına yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ama CHP’yi Feyzioğlu’na teslim ederler mi bilmem. Kulis bilgilerine göre, Baykal’da değişimden yana. Kendisi genel başkan adayı olmak istemiyor ama yıllarca genel başkanlık görevini yürüttüğü partisinin gidişatından memnun olacağı bir genel başkan seçilmesi arzusunda.

Muharrem İnce, Ümit Kocasakal, Fikri Sağlar, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Hurşit Güneş’in genel başkanlık yarışına yeniden start verdikleri konuşulanlar arasında.”

Yazının tamamını isteyen okuyabilir ancak özetle bu görüşleri paylaşmıştım. Kulis bilgilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulağına da geliyordu elbette.  Kendi koltuğu tehlikeye gireceği için de referandumda tüm çırpınışını gösterdi. Ama yetmedi işte… Siyaset de böyle bir şey. Bir gecede her şey değişir. Sistem değişti, muhalefet de değişecek. Deneyimli siyasetçi Baykal’ın sözlerini yabana atmamak gerek. Statükoda direnenler kaybetmeye devam edecek.

Değişimi referandum öncesi gören CHP’li muhalifler, seçim çalışmalarını kendi lehine çevirecek çalışmalar yürüttüler. Şimdi parti sözcüsü Selin Sayek Böke’de partideki görevlerinden istifa ederek Kılıçdaroğlu’na muhalefet bayrağı açanlardan oldu. Bana göre bu istifa genel başkan adaylığının başlangıcıdır.

Baykal’ın destekleyeceği adayın kazanma şansı çok yüksek. Buradan muhalefete tüyo vereyim. Baykal’dan icazet almaya bakın.

Selam ve dua ile…