Dışişleri Bakanlığı, FETÖ’cü teröristlere iltica hakkı tanıyan Yunan yargısına sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan Danıştayı’nın 15 Temmuz hain işgal girişiminin faillerinden darbeci terörist Süleyman Özkaynakçı’ya iltica hakkı tanınmasına Yunanistan Hükümetinin itirazını reddederek skandal bir karara daha imza attığı belirtildi.

Yunanistan Danıştayının verdiği skandal kararın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırı olduğu gibi, 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesinin de ihlali niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

“Yunanistan, darbeci hainlerin iadesini defalarca reddederek Türk milletinin vicdanını yaralayan bu tür kararlara zemin hazırlamıştır. Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi çiğneyecek kadar hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir.”

“DARBECİLERİN YANINDA YER ALDILAR”

Yunanistan Danıştayının skandal kararına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Darbecilere karşı mücadele terörle mücadele gibi ilkelerle yürütülmelidir. Terörle mücadelede çifte standartlarla davranmak teröre destek vermektir. Darbecileri himaye eden yargı kararları da darbeye destek vermek anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan verdiği kararlar darbecilerin yanında yer aldıTürkiye

Editör: TE Bilisim