Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nce (YASED), FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen “Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL’in geleceğine değinirken, FETÖ’nün yancısı Kılıçdaroğlu’nu da fena bozdu.

Kimse mağdur olmadı

OHAL’e ilişkin itirazlara sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL ilanının amacının Türkiye’nin güvenliğini sağlamak olduğunu ve vatandaşın da bundan etkilenmediğini dile getirirken, uygulamanın kısa süre sonra kalkacağını aktararak, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından getirdiğimiz olağanüstü hal uygulamasının sadece terörle mücadeleyle sınırlı olduğunu en iyi sizlerin biliyor olması gerekir. Ne kendi vatandaşlarımızdan ne de uluslararası yatırımcılardan herhangi birinin olağanüstü hal uygulamaları sebebiyle mağduriyet yaşaması söz konusu değildir. Olağanüstü hali bahane ederek Türkiye’nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne takoz koyan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Bu nasıl çelişki?

15 Temmuz işgal girişimi için “Kontrollü darbe” diyen ve FETÖ için yollara dökülen Kılıçdaroğlu’na sert çıkışan Cumhurbaşkanı, CHP liderinin darbeciler ile yaptığı anlaşmayı hatırlatarak, iki yüzlülüğü şöyle anlattı: “O geceyi Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden izleyen muhalefetin başı var. Şu anda konuşuyor ve ‘kontrollü darbe’ diyor. Havalimanından kaçacaksın, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden, oradan ‘Kontrollü darbe’yi izleyeceksin, öbür taraftan da kalkıp, ‘Darbe olduğu zaman tankların önüne ilk defa ben çıkarım’ diyeceksin. Orada iki tank vardı, seni uğurladılar. Nasıl tankların önüne çıkmak bu. Tam aksine oradan kaçıp gittin ve tanklar da dostlarının geldiğini görünce, onlar sana yolları açtılar. Ama yüreği olan benim vatandaşım, yürekli olanlar kaçıp gitmediler, onlar tankların önüne yattılar.”

Editör: TE Bilisim