Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mali Cumhurbaşkanı Keita görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin’de terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2348 teröristi etkisiz hale getirdik” dedi.

Bütün teröristlerin bölgeden temizlenene kadar harekatın devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, “Asla durmak yok. Şehitlerimiz oluyor, canımız da yanıyor. Ama biz biliyoruz ki, şehadet makamlar üstü bir makamdır. Bu da bizim mehmetçiğimizin gurur ifadesidir.” ifadelerini kullandı.

“İlk hedefleri Müslümanlar olmuştur”

DAEŞ, El Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin öncelikli hedefinin her zaman Müslümanlar olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu hususta özellikle batılı ülkelerin daha çok hassasiyet göstermesini bekliyoruz.” dedi.

“Terörle mücadelede Mali’nin yanındayız”

Mali’nin terörden çok çile çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu acıyı biz de çektik, çekiyoruz. Onun için iyi biliriz. Bu noktada her türlü desteği vermeye bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da hazırız.” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadelede Mali’nin yanında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira terörün dini, dili, etnik aidiyeti ve kimliği yoktur. Her kim eli kanlı çeteleri, belli bir din ya da etnik kimlikle özdeş hale getiriyorsa o, teröristin ekmeğine yağ sürüyor demektir. Şu anda Batı’nın terör karşısındaki vurdumduymazlığını herhalde bütün dünya izliyor ama ne yaptıkları önemli.” diye konuştu.

Mali’ye metrobüs yapacağız

Erdoğan her iki ülke arasındaki işbirliğini ve TİKA’nın Mali’de yapmış olduğu faaliyetleri anlatarak, eğitim, kültür, enerji, teknoloji, askeri ve sportif anlaşmalar imzalandığı bilgisini verdi.

Mali’de toplu taşıma olmadığını belirten Erdoğan mevkidaşı Keita’ya metrobüs yapmayı önerdiğini ve kabul etmesi üzerine Türkiye’deki firmalarla görüşerek gerekli irtibatın sağlandığını söyledi.

 Mali’de de FETÖ ile mücadele sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Keita’yla Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadele konusuna ilişkin de görüşme yaptıklarını söyledi.

Mali Cumhurbaşkanı Keita’ya FETÖ ile mücadele konusunda sergilediği dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, “İnşallah Mali’deki FETÖ iltisaklı okulların Maarif Vakfımıza devriyle Mali Milli Eğitim Bakanlığıyla Maarif Vakfının ortaklaşa yürüteceği bu sistemin, Mali’ye çok daha faydalı olacağını kendilerine de ifade ettim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim