7 Haziran sonrası yaşanan terör olaylarında “Niye terörle mücadele edilmiyor?” sloganları atan CHP, PKK bitme noktasına gelince “Siviller öldürülüyor” yalanına başvurdu. Hükümet, Barzani’ye destek verirken karşı çıkan CHP, şimdi de Barzani’nin referandumunu savunur duruma gelerek pes dedirtti. CHP’de grup çatışması mı; yoksa talimatla karşıtlık siyaseti mi yapıldığı merak konusu oldu.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

FETÖ kasetiyle başa geldiği belgelenen Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile geleneksel kodları bozulan CHP’de 7 Haziran sonrası çelişkiler ya da planlı inkârlar bir hayli fazlalaştı.

Slogan attılar

7 Haziran’da HDP ile birlikte Türkiye’yi kaosa sürükleyen CHP, PKK terör örgütünün Güneydoğu’daki hendek terörü, bombalı tuzakları ile asker ve polisleri şehit etmesi sonrasında “Niye terörle mücadele edilmiyor?” sloganlarıyla hükümeti suçlamıştı.

23 Temmuz 2015 tarihinden itibaren başlayan operasyonlar 10 bini aşkın teröristin etkisiz hale getirilmesi, bölgenin temizlenmesi sonrasında ise CHP, HDP ile birlikte “katliam” yaygarası kopardı. Kılıçdaroğlu, İHA’lar nerede? Sorusuna karşılık olarak SİHA’lar teröristleri teker teker etkisiz hale getirirdi.

Bölücülere destek verdiler

Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “Siviller öldürülüyor” yalanını söyledi, Kılıçdaroğlu ise “Piknik yapıyorlardı, ellerinde silah yoktu niye öldürüldüler?” çıkışı ile terör örgütünü savunmaya kalktı. CHP içerisindeki ulusalcı kanat ise SİHA’ları savundu.

Çark siyaseti

CHP’deki çelişkiler sadece terörle mücadeleyle de sınırlı kalmadı. Barzani’nin 25 Eylül’de yaptığı bölücü referandum öncesinde Kılıçdaroğlu, kendisini ziyarete gelen Kürt temsilcilere “Sizi destekliyorum” mesajı verdi. CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın başını çektiği grup ise “Referanduma karşıyız” tepkisini gösterirken, askeri seçenek tavsiyesinde bile bulundu. Ancak bu seferde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel devreye girdi.

Tavır değişikliği

Barzani’nin Türkiye’de yayınına son verilen kanalı Rudaw’a konuşan Özgür Özel, referanduma tümden karşı olmadıklarını ifade ederek, “Bizim tavrımız şuydu: Bir referandum yapılacaksa bütün Irak’ın özgürce karar vereceği bir referandumun her zaman doğru bir karar olabileceğini söyledik” dedi. Bununla da yetinmeyen Özel, Türkiye’yi de şikâyet etti. Ayrıca hükümetin Barzani’yi desteklemesine karşı duran CHP’nin bir anda Barzani’ci kesilmesi dikkatlerden kaçmadı. Tablo, CHP’de gruplar arası çatışma olup olmadığı ya da Türkiye karşıtlarının talimatıyla hareket edilip edilmediği sorularını akıllara getirdi.

Editör: TE Bilisim