Türkiye terörle mücadelede çok önemli başarılara imza atıyor. Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) terör unsurlarının neredeyse kökünü kazıyor. Eskiden 20 kişilik gruplar halinde gezen teröristler artık bir iki kişi bile gezemez duruma geldiler. Nefes alamıyorlar… Teröristlerin boğulma çığlıklarının sesini CHP ve HDP’den duyuyoruz.

Devlet ve millete silah çeken herkes, bunları destekleyenler de hak ettiklerini bulmalıdırlar. Bu başarı tabii ki Cumhurbaşkanı ve dolayısı ile hükümetin başarısıdır. Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da hakkını vermek gerek. Bakan Soylu, terörün kökünü kazıma noktasında ve ülkenin huzuru için tüm ekibi ile neredeyse 24 saat çalışıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte uyum içinde olan bu çalışma elbette ki başarıyı hızlandırıyor.

İşte bu nedenle de Bakan Soylu’yu hedefe koyma gayretleri var. Terör örgütü destekçileri teröristlerin yoğun kulisleri altında siyasi yönden terörle mücadelede SİHA’ları devre dışı bırakma çabasındalar. CHP’yi de devreye soktular. Baktılar olmuyor, bu sefer işi bir cenazeden medet ummaya kadar götürdüler.

Malumunuz Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde olaylar yaşandı. Olaylar sonrası gözaltında bulunan 3 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafıyla gündeme gelen Murat Alp de var. Bu resim bahane edilerek İçişleri Bakanı Soylu’ya terör destekçisi cenahtan saldırılar başladı. Bazıları da bu saldırılara nereden geldiğini bilmeden ortak oldu. Amaç da bu zaten. Bir cenazeyi bahane ederek terörle mücadeleyi sekteye uğratmak. Cenazeyi bile kullanacak kadar alçalmışlar.

Gelelim cenazeye yapılan saygısızlık konusuna. Evet cenazeye saygısızlığı dinimiz asla kabul etmez. Ama burada mesele cenazenin gömülmesi değil. Buradaki mesele cenazeyi Ankara Gölbaşı’nda şehitlerin bulunduğu yere gömülmesi kararıdır. Bana göre bu karar bilinçli ve siyasi bir karardır. Arkasındaki plan da bu mezarları üzerinden burada anma adına her dönem eylem yapabilmektir. Böylece şehit yakınlarını tahrik etme ve ülkenin karışmasına zemin hazırlamaktır. Oyun çok büyüktü. Ama hamdolsun tutmadı.

Ancak, terörle mücadelenin kahramanlarından olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat cenaze yerine gidip, olgunlukla sorunu çözmesini hazmedemediler ve o yüzden servis edilen bir resmi bahane edip üzerine gidiyorlar.

Yemezler… Çünkü cenaze üzerinden oyun oynama planınızı Bakan Soylu, hükümetin desteği ile bizzat bozdu. Tüm oyunları da bu devlet, milleti ile bozmaya devam edecek.

Terör sevicilerin sinsi planları varsa bu milletin de asaletli duruşu var.

Selam ve dua ile…