Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’deyim. Türkiye’deki referandum öncesi Avrupalı Türklerin bakışını gerçekten merak etmiştim. Yerinde izlenimlerde bulunmak bana çok iyi geldi. Büyük moral oldu.

Dünya e-Basın Konseyi Belçika Temsilcisi İbrahim Akif Dankuş’un misafirperverliği ve rehberliğinde Türk iş adamları ile tanıştım. Türk iş adamlarının başarılarını burada gördüm ve bu beni gerçekten çok gururlandırdı. Türk iş adamlarının Avrupa’daki yatırımlarını yerinde görmek gerçekten gurur verici. Avrupa’nın göbeği Belçika’da Türk kökenli iş adamlarımızdan Ali Osman Kaya’da bu başarıyı ortaya koyan önemli iş adamlarımızdan biri… Belçika’da çok önemli yatırımlar yaptı. Dürüstlüğü ile de Avrupalıların gönlüne girmeyi başardı. Birçok gençlik kulüplerinin de sponsorluğunu yapıyor. Gençlere fırsatlar sunulması adına önemli bir hizmet. Evet Avrupalılar onu çok seviyor. Türkiye denince Kaya’nın yüreği bir başka atıyor. Ali Osman Kaya’nın Avrupalı dostları da Türkiye’yi çok seviyor. Kaya, sohbetlerde Türkiye adı geçince hemen; ‘Benim ülkem’ diyor ve anlatıyor. “Türkiye ile ilgili Avrupa’da yanlış algılar var. Ama bunları Avrupalı dostlarımıza anlatarak aşacağız. Biz Avrupa’da dürüstlük ve doğrulukta örnek olmak zorundayız. Ülkemizi burada temsil etme sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Her zaman ülkemizin her koşulda ve daima yanındayız. Yanlış algılar eninde sonunda ortadan kalkacaktır.”

Avrupa’da bizi böyle güzel temsil eden Ali Osman Kaya gibi değerleri bilmemiz gerektiğini düşündüğüm için buradan anlatma gereği gördüm. İyi ki varsınız ve iyi ki Avrupa’da Türkiye’yi iş adamları olarak en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Ali Osman Kaya’nın samimi ve sıcak yüreğinden Türkiye’ye yolladığı selamı da ileteyim.

Dünya e-Basın Konseyi Belçika Temsilcisi İbrahim Akif Dankuş da Avrupa’da çok sevilen bir kişilik. Avrupalılar ile dostlukları ve diyalogları ülkeme büyük bir hizmet. Bunlar ülkemizin gönüllü dostluk elçileridir.  İbrahim Akif ile birlikte Brüksel’de Türkiye Büyükelçiliği’ne de uğradık.

Türkiye Büyükelçiliği’nde oy kullanmaya gelen kişilerle de sohbet etme imkânım oldu. Oyunu kullanıp ayrılan kişilerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı sevgide yarıştıklarını gördüm. Ülkem insanının Avrupa’ya katkıları da bizi gururlandırıyor. İnsanımızın buralarda örnek oluşlarını hiç aklımızdan çıkarmamamız ve onları oldukları yerde desteklememiz gerekiyor.

İnşallah siz değerli Diriliş Postası okurları için de Avrupa Parlamentosu’ndan önemli bilgi ve haberlerle buluşturacağım. Buradan bakınca güçlü bir Türkiye görüyorum. Algılara kanmayın. Korkulara da kapılmayın. Selam ve dua ile kalın benim ülkemin güzel insanları…