Siz bakmayın CHP’nin seçimlerle ilgili ‘şaibe’ laflarıyla algı yönetimine. Yenilgiyi hazmedememekten başka bir şey değil bu yaptıkları. Sokakları karıştırma hevesleri de zaten sürekli yaptıkları alışkanlıklarındandır.

Her seçimde itirazlar olur, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itirazlara bakar, seçimin sonucunu etkileyecek durumda değilse bunları reddeder. Bu işi sulandırmalarının nedeni yenilgiyi kabullenememeleridir. Mühürsüz oy pusulalarının kullanılmasında sandıkta görevli CHP ve yandaşlarının imzası var.

Zarf kalmadı diye seçmene ‘oy kullanamazsın’ dense acaba ne olurdu? Ben söyleyeyim. O zaman da CHP çıkıp ‘Hayır’cılara oy kullandırmadılar’ derlerdi… Yani her halde, her durumda karşı çıkma alışkanlıklarından vazgeçemiyorlar. Çünkü hep alıştılar kendi isteklerini kabul ettirmeye. Yine milletin istediği oldu ya işte hazımsızlık da budur.

CHP’nin algı yönetimine kananlara sağlam bir kaynak sunayım bugünkü yazımda. Hem de gönüllü gençlerden oluşan ve hiçbir siyasi parti ile bağı olmayan Oy ve Ötesi’nin çalışması sonrası ‘Evet’in kazandığının sağlaması olarak.

Oy ve Ötesi gönüllüleri referandumda toplam sandık sayısının yüzde74’üne, yani 128.620 sandığa ait sonuç tutanağına ulaştı ve 34 milyon geçerli oyu, T3 aracılığıyla resmî sonuçlarla karşılaştırıldı. Hem Oy ve Ötesi gönüllüleri hem de siyasi partiler aracılığıyla elde edilen tutanaklar T3 gönüllüleri tarafından üçlü doğrulama sisteminden geçerek okundu. Yüksek Seçim Kurulu’nun SEÇSİS sistemiyle yaptığı sonuç girişlerinin, T3 ile karşılaştırılması neticesinde bulunan potansiyel farklar, parti ve il bazlı olarak bakıldığında bindelik oranlarla ifade edilebilecek ölçüde çok küçük oranlarda hatalar buldu.

34 milyon üzerinde geçerli oy toplamı üzerinden yapılan karşılaştırmada, yüzde hesabıyla, AK Parti için yüzde 0.052, CHP için yüzde 0,001 MHP için yüzde 0.01, HDP için yüzde 0.003 ve SP için yüzde 0.017 eksik oy farkı tespit edildi.

Şimdi gelelim CHP’nin çırpınışına… İnsanın olduğu yerde hata da olabiliyor. Dolayısı ile CHP’nin şaibe safsatası da böylece havada kalmış durumda. Hata payı sonucun yanından bile geçmiyor. Zaten her söylemleri havada kaldığı için iktidar olamıyorlar. Milletin gündemi ile kendi gündemleri ayrı.

Benim CHP’ye bir tavsiyem var. 2019 yılında yapılacak seçimlere şimdiden hazırlanın bence. Algı yönetimleriyle değil de, milleti ikna edecek projeler ve hedeflerle. Yoksa iyice partinizi batağa sürüklüyorsunuz.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Bu referandumun yapılmasında ve çıkan sonuçta MHP Genel Başkanı Bahçeli ve parti teşkilatlarının büyük katkısı var. Şu bölge, bu bölge katkı sundu diye ayrım yapmak yanlış bir bakış ve yaklaşımdır. Teröre geçit vermeyen Türkiye, hem huzur ve güvenden yana, hem istikrar ve büyümeden yana tavrını koymuştur. Türkiye birlik ve beraberlikle ayağa kalktı. Bu tavrın konmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında dik duran Ak Parti ve MHP olmuştur. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin meclisteki desteği olmasaydı olmazdı.

Artık, milletin iktidarı dönemi başlamıştır. Buna katkı sunan herkesin emeğini tarih elbette kaydedecektir. Statükonun yanında yer alanları kaydedeceği gibi.

Selam ve dua ile…