Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan Brunson gerilimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Casus papaz üzerinden Türkiye’ye tehditler savuran ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, Brunson’un hiçbir zaman pazarlık konusu olmadığını belirterek, “Yaptırımlarla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız. ABD müttefik olarak ittifakın gereğini yapmadı. Tavır değişikliği benim değil Trump’ın sorunudur.” dedi.

“BENCE BUNLARIN HEPSİ PSİKOLOJİK BİR SAVAŞ”

“Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konmasını doğru bulmuyorum.” Diyen Erdoğan, Trump’ın bu tavrını değiştirmediği taktirde Türkiye gibi samimi bir ortağı kaybedebileceğini belirterek, “Bence bunların hepsi psikolojik bir savaş” değerlendirmesinde bulundu.

“BRUNSON” GERİLİMİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence, casus papaz Brunson’un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye “yaptırım” tehdidinde bulunmuşlardı. ABD’nin casus papaz üzerinden yaptığı tehdide başta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da tepki gelmişti.

35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

ABD’li papaz Brunson, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Brunson’un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edilmişti.

Trump’tan “yaptırım” küstahlığıDünya

Türkiye’den “yaptırım” tehditlerine yanıtTürkiye

Dünya basınında Brunson etkisiDünya

Editör: TE Bilisim