Galatasaray ile Beşiktaş Konya’da Turkcell Süper Kupa için karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası yüksek tempoda sürdü, Galatasaray oyuna daha hakimdi. Beşiktaşlı futbolcular 15 dakika Galatasaray’ın nasıl bir oyun oynadığını anlamak için atağa çıkmadı, Kartal rakibinin oyun tarzını çözmek için ilk yarıda zaman zaman atağa çıktı ama başarılı olamadı. Sarı-Kırmızılı ekip alan savunması yaparak Beşiktaş’a fırsat vermedi desek tamda yeridir.

İlk yarıda karşılaşmaya damga vuran pozisyon ise 39. dakikada Bruma’nın ceza sahası içinde Tosic’e yaptığı müdahale. Bazı spor yazarları, bazı “emekli hakem”ler bu pozisyonun net penaltı olduğunu söylüyor. Ceza sahası içinde rakibin koşuyorsa hızını kesmek için bir müdahale yapıyorsan penaltıdır. Mete Kalkava’nın penaltıyı vermemesinin amacıTosic, ceza sahası içinde kendini yere attı. Pozisyonu tekrar, tekrar izledim Tosic’in ayağına bir müdahale yok kendini yere bırakıyor, bırakıyor demesek bile düşüyor. Eğer Bruma, rakibinin ayağına basmış olsaydı net penaltı olduğunu herkes söylerdi. Derbilerde kolay kolay penaltılara düdük çalınmaz, dünyanın bütün yerinde böyledir. Net penaltı olur düdük çalınmaz, penaltı olmaz düdük çalınır bu durum tamamen hakemlerin performansına bağlı.

Eğer ki Beşiktaş aleyhine penaltı verilseydi Muslera bu penaltıyı da kurtarırdı diye düşünüyorum. Büyük ihtimal Cenk Tosun, kullanacaktı oda dışarı atardı. Kazanan yine Muslera olurdu diye düşünüyorum.

Maçın geneline bakmak gerekirse, Galatasaray’da, Beşiktaş’ta henüz lige hazır değil. Bu şekilde bir oynan futbol tat vermez, her iki takımında büyük eksikleri var bunların giderilmesi gerekli. Beşiktaş’ın forvet hattına acilen bir transfer yapmalı Cenk Tosun ile olacak bir iş değil bu, hatırlarsanız Gomez, Beşiktaş’a gelmeden önce Dembaba vardı. Demba da yokken Cenk vardı, iyi bir performans sergiledi Cenk Tosun, ama eksikleri çok bitirici bir oyuncu değil çok fazla atağa girip nadir gol atabilen bir yapısı var derbilerde özellikle. Şunu da unutmamak gerekir Beşiktaş bu sene Şampiyonlar Lig’in de oynayacak. Kartal bu şekilde oynarsa ve sadece Cenk’e forveti teslim ederse işleri oldukça çok zor olacak. Şampiyonlar Lig’inde bu Beşiktaş hiç bir şey yapamaz. Aynı şekilde Galatasaray gitmiş olsaydı oda hiçbir şey yapamayacaktı.

Rüzgarın oğlu Bruma

Galatasaray’ın hazırlık maçlarında özellikle dikkatimi çeken tek bir futbolcu vardı o futbolcuda Bruma. Galatasaray’ın genç yıldız futbolcusu Burma’nın hızına Galatasaray takımında yetişecek bir oyuncu yok. İzlediğimiz karşılaşmada ben bunu görüyorum Sar-Kırmızılı ekipte. Bruma, kendi yarı alanından topu alıp rakip takımın ceza sahasının önüne kadar topu sürebiliyor, kafasını kaldırıp baktığında hiçbir Sarılı-Kırmızılı oyuncu bulamıyor yanında, oldukça garip bir durum Galatasaray’ın, Bruma’ya yetişememesi. Hazırlık maçlarında Bruma’ya uyum sağlayan tek bir oyuncu vardı onda Sneijder’di, beklenen performansı Sneijder’de veremedi.

Erman Toroğlu faktörü

Karşılaşmanın başından itibaren maçın sonuna kadar susmayan yorumcu Erman Toroğlu’nu, karşılaşmayı tatilde olduğu içim TV’den izledim. İzlediğime pişman mı oldum desem ne desem bilemedim. Toroğlu’nun yaptığı alâkasız yorumlar beni çileden çıkardı resmen sadece beni değil maçı beraber izlediğim Beşiktaşlı ve Galatasaraylı kardeşlerimi de. Galatasaray takımına terörist dedin, Beşiktaş aleyhine çalınan bütün düdüklere sevindin, Galatasaray’a yapılan faulleri değerlendirmedin kestirip attın. Bunlar hiç hoş şeyler değil, sosyal medyada yaptığın bu hareketler sayesinde gündeme oturdun. Dediğim gibi sadece ben değil bütün futbol severler senden rahatsızlık duydu.

Kısacası sana yakışmadı, yakıştığı gibi tarafsız bir yorum yap. Ya da taraflı isen taraflı olduğun maçlarda çık yorumunu yap ve açıkça söyle ben şu takımı tutuyorum diye. Yani vatandaşta sana bu kadar tepki göstermez, Galatasaray kupayı yine aldı sen başarısız dedikçe Galatasaray kupa kaldırdı ve kaldırmaya devam edecek. Galatasaray taraftarının yaptıkları doğru şeyler değildi bunu herkes biliyor ve kabulleniyor ama hangi takım olursa olsun o kulübün taraftarı hakkında bunların yaptıkları futbol terörü denmesi bence yanlış. Daha kibar bir dille bunu söyleyebilirdin. Velhasıl kelam, nerede kupa varsa Galatasaray hepsine adaydır. Sevgi ve Selam ile kalın dostlar.