Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutlar’ın Türkiye’yi, Balkan ülkelerine hiçbir şey dayatmaksızın kendi rolünü oynamaya çalışan bölge ülkesi olarak gördüğünü söyledi. Başbakan Rama, İtalya’nın “La Repubblica” gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu, ABD ve Rusya’nın Balkanlar’daki rolü gibi birçok konuya değindi. Rama, “Biz Arnavutlar Türkiye’yi, Balkan ülkelerine hiçbir şey dayatmaya çalışmaksızın kendi rolünü oynamaya çalışan bölge ülkesi olarak görüyoruz. Avrupa-Atlantik perspektifine bağlı bir ülke. Rusya’nın Sırbistan ile Slav dünyası ile bağı var. Ancak bu bağı jeostratejik çıkarları alanında sanki bir satranç taşı gibi kullanıyor. Küresel düzeyde, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerinde, bir şeyleri garanti altına almak için Balkanlar’da oynuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Dıraç Liman’ında yakalanan Türklerin iade süreci başladı

Arnavuluk’ta sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı’nı geçerek İtalya’ya gitmeye çalışırken beraberindeki eşi ve iki çocuğuyla yakalanıp gözaltına alınan Türk vatandaşı Muhammed Yasir Aydoğmuş (39) ve ailesinin Türkiye’ye iade edilecekleri bildirildi. Dıraç Emniyetinden yapılan açıklamada, söz konusu şüphelilerle ilgili İnterpolün Tiran Ofisi iş birliğinde yürütülen soruşturmada Aydoğmuş hakkında, terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle uluslararası yakalama kararı bulunduğu ve Türkiye tarafından arandığının tespit edildiği belirtildi.

Fuat Avni hesabının trol ekibinden

Aydoğmuş’un, Türkiye’ye iadesine ilişkin gerekli yasal prosedür tamamlanana kadar gözaltında tutulacağı kaydedilen açıklamada, Aydoğmuş ile yakalanan eşi ve iki çocuğunun da Türkiye’ye gönderileceği kaydedildi. Muhammed Yasir Aydoğmuş’un İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen yıl tespit ettiği, FETÖ’nün Twitter’da propaganda aracı olarak kullandığı “Fuat Avni” hesabına istihbarat sağlayan trol ekibinden olduğu iddia edilmişti.

Editör: TE Bilisim