Dünyanın sayılı turistik şehirleri arasında bulunan Antalya’da turizm gelirlerinin artırılması ve gelen turistlerin daha fazla döviz bırakması amacıyla geleneksel turizm anlayışında değişikliğe gidiliyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu uzman ekiple birlikte yeni sezon için hazırlık çalışmalarını anlattı.

Atakan Irmak / Diriliş Postası

FETÖ’nün Antalya yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında yaklaşık 33 şirkete kayyım tarafından el konulduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu devlet yönetimine geçen şirketlerin ekonomiye katkı sağladığına işaret ederken, yaklaşık 2 bin kişinin gözaltına aldığı operasyonlarda arınma tamamlanıncaya kadar mücadelenin süreceğini belirtti. Geçtiğimiz yılın turizmde önemli kayıpların olduğunu da söyleyen Karaloğlu, şunları söyledi: “2016 yılı Türkiye ve Antalya için çok sıkıntılı bir dönemdi, Antalya turizmde dibi gördü diyebilirim. Yaşanan krizlere rağmen turizm gelirlerinde 10 milyon liralık gelir elde ederek üstün başarı sağlamayı başardık.”

EKİM’DE BİR MİLYON TURİST

Geçmiş yıllara oranla Antalya turizm sezonunu bu yıl daha geç kapatacak. Antalya’da havaların mevsim şartlarının üzerinde seyretmesi turizm işletmecilerinin işlerini fırsata çevirmesini sağladı. Tatil sezonunun çoğu bölgede kapanmasına rağmen Antalya halen günde yaklaşık 45 bin yabancı turist ağırlıyor. Konu hakkında bilgi veren Karaloğlu, “Ekim sonuna kadar yabancı turist sayısının 1 milyonun üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Şehirde turizm sezonu kasım ayının ilk haftasından başlayarak yavaş yavaş kapanacaktır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TURİZMDE ATAĞA KALKILACAK

Münir Karaloğlu, “Önümüzdeki yıl fiyatlar revize edilerek turist başına ülkeye bırakılması düşünülen döviz miktarı tekrar hesaplanacak. Turisti sadece havaalanı ile otel arasında yapılan etkinlikten çıkarıp kültür ve sanatla buluşturmamız gerekiyor. Ocak ve Şubat aylarında turizmi satıyoruz ve yaz boyunca faaliyet göstermiyoruz. Uzman ekibimizle birlikte bu sorunu da ortadan kaldırarak turizmde atağa kalkışacağız” dedi.

TURİZM VE TARIM PARALEL İLERLİYOR

Antalya’da turizm yolunda giderse tarımında iyi gittiğini söyleyen Karaloğlu,“ Turizm Antalya’da ana taşıyıcı sektör olduğunu unutmamak gerekiyor. Tarımda birçok çeşitliliği bulunduran şehrimizde iki sektör birbirleri ile paralel olarak ilerleme sağlıyor. Sebze ve meyve çeşitliliğimizle ihracat alanında ülke ekonomisine katkı veriyoruz.

Domates konusunda da Rusya’ya bağlı değiliz. Seçeneklerimiz fazlasıyla arttığı için Rusya’nın da domates alması üreticimizin fazla gelir etmesini sağlayacaktır” dile konuştu.

Editör: TE Bilisim