Gündem

Zonguldak ve Samsun’da ByLock operasyonu: 14 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Zonguldak ve Samsun’da örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock kullandığı öne sürülen 14 şüpheli gözaltına alındı.

Zonguldak’ta 3 gözaltı

Zonguldak ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, , İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Zonguldak ve Ereğli ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Zonguldak ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamındaOperasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock” kullandıkları gerekçesiyle biri uzman çavuş 3 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 2 kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Samsun’da 11 gözaltı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi.

Operasyonda eski öğretmen ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu örgüte ait kurumlarda çalışan 5’i kadın 11 zanlı gözaltına alındı.

Dijital verilere el konuldu

Örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları öne sürülen zanlıların adreslerindeki aramada bulunan dijital verilere el konuldu.

FETÖ’nün mahrem askeri yapılanması soruşturmasında 34 gözaltı kararı