Eğitim

Yusuf Tekin: Eğitim yöntemimizi değiştirmemiz lazım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocuklara bilgi yüklemenin gereksiz olduğunu belirterek, eğitim sisteminde beceriye odaklanan bir yöntem değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tekin, "Eğitim yöntemini değiştirmeniz lazım. Bilgi yüklemek yerine bilgiyi kullanmaya yönelik, beceriye dönük eğitim sisteminizi revize etmeniz gerekiyor" dedi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman’da, kent yöneticileri tarafından karşılandı. Bakan Tekin, ilk olarak Adıyaman Valiliği’ni ziyaret etti ve burada Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Osman Varol'dan kentin eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Tekin, ardından bir otelde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" etkinliğine katıldı.

Toplumsal İhtiyaçlara Yönelik Yeni Çözümler

Etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde yapılan yeniliklere değinen Bakan Tekin, bu yeniliklerin ardından toplumsal ihtiyaçların da değişmiş olabileceğine dikkat çekti. Tekin, "Toplumsal ihtiyaçları yeniden tespit edip, onlara yönelik yeni çözüm önerileri üretmek gerekiyor. Bu doğrultuda yapılan Şehir Buluşmaları, doğrudan demokrasinin hayata geçirilmesinin bir göstergesi" dedi.

Depremden Etkilenen İllerde Derslik Artışı

Tekin, özellikle depremden etkilenen 11 ilde derslik sayısını yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Adıyaman'da planladığımız projelerin tamamı önümüzdeki eylül ayında bitmiş olacak. Böylece 6 Şubat'tan önceki derslik sayısının yüzde 10 üstüne çıkacağız. Bu da yaklaşık 420 derslik daha fazla demek," şeklinde konuştu.

Eğitimde Büyük Dönüşüm

Bakan Tekin, AK Parti iktidarından önceki eğitim koşullarını örneklerle anlatarak, eski dönemlerde derslik başına düşen öğrenci sayısının çok yüksek olduğunu ve öğretmenlerin sınıflarda zor şartlar altında eğitim verdiklerini dile getirdi. "AK Parti öncesinde öğretmenlerimiz 76 kişilik sınıflarda ders anlatıyordu. Şu an derslik başına düşen öğrenci sayısı 22'ye indi. O zamanlar öğretmenler okulda tuvalet bile olmamasını dile getiriyordu, şimdi okullarımız birinci sınıf saray gibi," dedi.

Eğitim Yönteminde Reform Çağrısı

Bakan Tekin, Türkiye'deki eğitim sisteminin uluslararası raporlarda eleştirildiğini ve bilgiye erişimin günümüzde kolaylaştığını belirterek, şunları kaydetti: "Çocuklarımıza bilgi yüklemenin gereği yok. İstedikleri bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar. Eğitim sistemimizi revize etmemiz, beceriye dayalı, bilgiyi kullanmayı öğreten bir sistem kurmamız gerekiyor. Dünyanın diğer ucundaki çocuklar hangi eğitimi alıyorsa, bizim çocuklarımız da aynısını almalı. Bu yüzden müfredat programlarımızı güncelliyoruz."

Bakan Tekin, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı olarak hazırlıklarını uzun süredir yürüttükleri yeni bir süreci başlattıklarını ve eğitimin çağın gereklerine uygun hale getirileceğini vurguladı.

Adıyaman'da Bir Dizi Ziyaret

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Tekin, Adıyaman Şehir Hastanesi, Adalet Eğitim Merkezi ve İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, kentteki esnafla da bir araya gelerek halkın taleplerini dinledi.