Dünya

Yaşlı mafya AB’nin faşizm kriterleri

Abone Ol

“Milletin kararını uygulama, enerji yatırımı yapma ve terörle mücadele etme” diyen AP’nin raporuna göre, Türkiye de kendileri gibi faşist olmazsa, müzakereler askıya alınmalıymış. Küflü kozları Ermeni Meselesi de dahil olmak üzere her türlü çirkefliğin yapıldığı rapora göre, yaşlı mafya AB’nin bahanesi, hiçbirinin uymadığı Kopenhag Kriterleri’ymiş.

Fetullahçı Terör Örgütü, eli kanlı katil sürüsü PKK ve DHKP/C’nin karargâhına dönüşen; faşizmin tavan yaptığı, İslam düşmanlığının kol gezdiği Haçlı Avrupa, Türkiye karşıtlığına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öngören FETÖ-PKK yancısı Kati Piri’nin raporunu onayladı. Terör sevici Piri’nin hazırladığı, AP’nin onayladığı faşist raporda skandal taleplere yer verildi.

Terörle mücadele yasasını değiştir

Demokrasinin ayaklar altına alındığı raporda, 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinin, devlete yuvalanmış işgal kuvvetlerinin temizlenmesini sağlamak için ilan deilen OHAL’in kaldırılması istendi. Yine aynı raporda, FETÖ-PKK-DAEŞ-DHKP/C terör örgütlerine karşı aynı anda mücadele veren Türkiye’den, terörle mücadele yasasını değiştirmesi istendi.

Demokrasiyi çiğneyin

Piri’nin yazdığı, Haçlı üyelerin kabul ettiği raporda skandallar bununla da sınırlı değil. AP, vesayetin tarihe gömüldüğü, askeri darbe dönemlerini bitiren, siyasi krizleri ve istikrarsızlığı tamamen sonlandıran, milletin yüzde 51.4’ünün kabul ettiği Anayasa değişikliğinin uygulanmamasını dayatmaya çalıştı. AP, açık açık demokrasi karşıtı olduğunu ortaya koydu; maske düştü.

Nükleer istemiyoruz

AP’nin dayatmalarla dolu maddeleri arasında, Türkiye’nin kalkınmasında önemli rol oynayan enerji yatırımları da var. Raporda, Türkiye’nin Rusya ile birlikte yaptığı ve enerjide dışa bağımlılığı azaltacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımının durdurulması talep edildi. AP, yüz yıldır söylediği sözde Ermeni soykırımı yalanını da yine tekrarladı.