Gündem

Yargı ruhunu satmış hainlerden temizlendi

Abone Ol

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşan Adalet Bakanlığı Abdülhamit Gül, yargıya yönelik eleştirilere cevap verirken, FETÖ ile mücadeleyi de anlattı. Türk yargısının güvenilir olduğunu, darbecilerin yargıladığı sistemden, darbecilerin yargılandığı bir düzene geçildiğini ifade eden Bakan Gül, “Siz isteseniz de istemeseniz de bugün Türkiye’de yargı olağan mecrasına girmek üzeredir. Girmesi yönünde çok önemli adımlar atılmıştır. Bakın, 27 Mayıs’ta darbeciler vatandaşlarımızı karşısına alıp darbecilerin yargıladığı hukuk vardı, 12 Eylül’de darbecilerin yargıladığı bir yargı, hukuk vardı. 28 Şubat’ta darbecilerin yargıladığı bir hukuk vardı. 15 Temmuz’dan sonra darbecilerin yargılandığı bir hukuk, yargı var” diye konuştu.

Yargıya saldırmayın

Türkiye’nin bağımsızlığına kast eden hainleri ve işbirlikçileri yargılayan yargı mensuplarını kimsenin hedef alamayacağını ifade eden Bakan Gül, “Bugün darbeciler bağımsız Türk yargısının karşısında hesap vermektedir. Ay yıldızlı Türk bayrağından, İstiklal Marşı’ndan anayasadan, hukuktan ve vicdandan başka hiçbir yere, kendisini, vesayetini teslim etmemiş, bir dolara ruhunu Pensilvanya’ya vermemiş Türk yargı mensuplarına hiç kimsenin söz söyleme hakkı yoktur” dedi ve şöyle devam etti:

Hevesleri kursaklarında kaldı

“Cübbelerini, ait oldukları ülke ve terör örgütlerine bağlılıklarını aidiyetlerini gizlemek için kullanan terör mensupları yargıdan silinip atılmıştır. 17-25 Aralık yargı darbesiyle seçilmiş hükümete, millete, demokratik bir rejime karşı darbe girişimi yapmak isteyenlerin hevesleri kursağında kalmıştır. Yargıyı araçsallaştırarak sağlayamadıklarını 15 Temmuz’da kanlı ve hain bir darbe girişimi ile elde etme hevesleri kursaklarında kalmıştır.”