Gündem

Yargı, eş elebaşları için gereğini yaptı

Abone Ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul’da yapılan NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulu’nun Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi toplantısında, Türkiye’ye yönelik karalama kampanyalarına imza atan yabancı ülkelerin temsilcilerin yüzüne karşı gerçekleri anlattı. Bozdağ, PKK’ya sırtını dayayan, hendekçi, silah kuryesi 12 HDP’li vekilinin tutuklanmasının gerekçlerini detaylı olarak paylaştı. Bakan Bozdağ, HDP’lileri savcıların onlarca ifade çağrısına gitmeyip, devlete meydan okuyan söylemlerde bulunduğunu, mahkemeleri tanımadığını ifade ederek, bu bağlam da zorla getirilme kararının çıktığını söyledi ve şöyle devam etti:

Mahkemelerin kararı

“Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi. Burada HDP’li vekillere ayrı bir muamele yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Diğerlerine nasıl bir muamele yapıldıysa öyle bir muamele yapılmıştır. Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Bizim ona dair bir değerlendirme yapmamız doğru değil.”

Birlikte mücadele edelim

Bozdağ, NATO üyelerini söylemde eylemde Türkiye’nin terörle mücadelesine destek olmaya davet etti. Türkiye’nin FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C ve 3 harfli diğer üst akıl taşeronlarıyla hem içeride hem de dışarıda savaştığını vurgulayan Bozdağ, terörün işbirliği ile bitirileceğini kaydederek, “Biz Türkiye olarak NATO’nun ve dünyanın NATO dışındaki bütün ülkelerinin terör karşısında işbirliğinin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu iş birliğini başarabilirsek DAEŞ, PKK, FETÖ, PYD ve YPG gibi terör örgütleri veya dünyanın başka ülkelerinde terör faaliyetlerinde bulunan bütün örgütleri yok etmeyi başarabiliriz” diye konuştu.

Binlerce belge gönderdik

Bozdağ, terörist başı Gülen’i saklamaya devam eden ABD’ye de sert çıktı. Bakan Bozdağ, baş caninin tutuklanacağı yerde ABD seçimlerinde bile yüzünü gösterdiğini dile getirerek, Gülen’in zaman kaybetmeden teslim edilmesi gerektiğini kaydetti ve şöyle devam etti: “Usame Bin Laden, Dünya Ticaret Merkezi’ni bombaladığında ABD, Usame Bin Laden’i sorumlu tuttu. ABD’nin elinde olan kanıttan bin kat daha fazlası terörist Gülen’in bu işi yaptığını ispat eden delil var. O delillerin bir kısmını gönderdik, bir kısmı da devam ediyor… Bunda hiç şüphe yok. Sokağa çıkın, Türkiye’de hangi partiye mensup olursa olsun sorun, herkese deyin ki ‘Bu darbe teşebbüsünü kim yapmıştır.’ Herkes size söyleyecektir.” dedi.