Gündem

“Yalandan iflasın” mağdurları hak peşinde!

Abone Ol

Atakan Irmak / Diriliş Postası

Alman Metro Grubu üç yıl önce 12 mağazalı Real’i Kayserili Beğendik’e satmıştı. Ancak bu satışın üzerinden 2 yıl geçmeden hem Beğendik hem Real için mahkemeye iflas erteleme talebi ile başvuruldu. Mahkeme Real için 27 Temmuz’da iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte şirketin dosyası iflas müdürlüğüne gönderildi. Real çalışanları ise, kararla birlikte hakları ödenmeden ortada kaldıklarını belirtiyor. Bir süredir eylem yapan Real çalışanları Metro marketin Güneşli’de bulunan mağazasına girerek yetkililerin kendileriyle görüşmesini istiyor. İşçilerin talebi Metro market Genel Müdürü Kubilay Özerkan’la görüşerek mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini sağlamak. 10 yıl Real markette çalıştığını söyleyen Ahmet Fazıl Şahin; “ Real marketleri alan Beğendik Mağazacılık şirketi 3 yıl içerisinde batırdı. İflas bayrağını çeken mağaza bin 700 çalışanın hakkını gasp ederek ailelerimizi ekmeğe muhtaç hale getirdi. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için tüm Türkiye’de bulunan Metro marketlerinin önünde eylem gerçekleştiriyoruz. Haklarımızla ilgili kesin bir bilgi verilene kadar eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘TERÖRİST DEĞİL EMEKÇİYİZ!’

Metro marketin merkezinde eylem yapılmasına yönelik güvenlik güçleri de çevrede önlem almaya başladı. İşçilerle market sorumluları yerine polislerin konuşması ise dikkat çekti. Gasp edilmiş haklarını almak için böyle bir eyleme giriştiklerini söyleyen Şahin ; “ Bizler terörist yada FETÖ’cü değiliz, tek derdimiz çalınan yıllarımızın karşılığını geri alabilmektir. Ben bu şirkete 10 yıllık hizmet verdim ve 52 bin lira alacağım var. Biran önce hileli olarak gasp ettikleri paralarımızı ödemelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ŞİRKETİN 30 MİLYON BORCU VAR

İflas ettiğini duyurarak bin 700 çalışana yaklaşık 30 milyon ödeme yapması gerektiği öğrenildi. Real marketlerinin toplamda 200 milyon borcu olduğu ifade edilirken şirketlere kayyım atanmasının ardından yetkililerin mallarını sakladıkları iddia ediliyor. Her mağazada ortalama 1,5 milyon değerinde demirbaş bulunduğunu söyleyen işçiler şirket yetkililerinin mallarını kaçırarak sattıklarına dikkat çekti.