Gündem

Ya zafer ya şehadet

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM’de şeref konuğu olarak milletvekillerine seslendi. Abbas, “Önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben, Filistin liderliğindeki bütün kardeşlerimle birlikte Gazze’ye ve Kudüs’e gitme kararı aldım. Ya zafer ya şehadet.” dedi.

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM kürsüsünden "Gazze'ye gideceğim" diyerek, 'ya zafer ya şehadet' isteğini vurguladı.

İSTİKAMET GAZZE

Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nda Gazze'ye gitme kararı aldıklarını belirterek, "Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık, bunu yaparız." ifadelerini kullandı. Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında ölen binlerce çocuğu hatırlatarak "Gazze'ye gideceğim. Bizim hayatımız Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil." dedi. 

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Abbas, dimdik durmaya devam edeceklerini ve topraklarından ayrılmayacaklarına işaret ederek, "Halkımız ne olursa olsun oradaki (Filistin) gaspçıları defedecektir." dedi. Türkiye'nin gönderdiği insani yardımlardan duydukları memnuniyeti de ifade eden Filistin lideri, "Gazze'de halkımıza on binlerce ton insani yardım gönderen Türkiye'ye teşekkür ediyorum." dedi. Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

GAZZE TEKRAR İNŞA EDİLECEK

Abbas, şöyle konuştu: “İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’te yürüttüğü soykırımın asıl amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve Filistinlileri bir kez daha tehcir ettirmektir. 1948’de ve 1967’de olduğu gibi aynı trajediyi tekrar yaşatmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu asla gerçekleşmeyecektir. Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bizler Gazze’nin tekrar imarını gerçekleştireceğiz. Şu an yüzde 70’inden fazlası yıkılsa da yapacağız.”

AMERİKA BİR FELAKETTİR

“İsrail hükûmetinin yalanlarına aklı başında kimse inanmaz” diyerek konuşmasına devam eden Abbas, Gazze’deki halkın yaşadığı açlığın, İsrail’in yalanlarını boşa çıkardığını belirtti. Abbas, Amerika’yı ise şu sözlerle eleştirdi: “Gazze’nin altyapısının üçte ikisinden fazlası yıkıldı. Buna rağmen Amerika Birleşik Devletleri tam üç kez veto hakkını kullandı. Tüm dünyanın İsrail saldırılarına ‘dur’ dediği bir zamanda ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto hakkını kullandı. Maalesef Amerika bir felakettir ve Amerika felaketi devam ediyor.”

YA ZAFER YA ŞEHADET

Mahmud Abbas, Meclis kürsüsünden önemli bir duyuru da yaptı ve şunları söyledi: “Önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben, Filistin liderliğindeki bütün kardeşlerimle birlikte Gazze’ye ve Kudüs’e gitme kararı aldım. Sınır tanımayan düşmanlığa karşı birlikteyiz. Bizim hayatımız Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Ya zafer ya şehadet.”

ABBAS AYAKTA ALKIŞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın locadan izlediği Genel Kurul’da, AK Parti Grubu’nun sıralarında, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin fotoğrafı yer aldı. Başkanlık Divanı ve milletvekillerinin oturduğu sıralara Filistin ve Türk bayraklarının yer aldığı atkılar bırakıldı. Filistin lideri Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’nda 46 dakika süren konuşması Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.