Gündem

“Vatan haini” pişman oldu

Abone Ol

Darbe teşebbüsü, “suikast” girişimi ve iki polisin şehit edilmesinden hüküm giyen FETÖ’nün kamuflajlı teröristlerinden Gökhan Güçlü’nün ‘Hero‘ yazılı, yani ‘Hoca efendi razı olsun‘ mesajı taşıyan ve teröristbaşı Fetullah Gülen’e bağlılık gösteren tişört giydiği için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ablası B.G’nin temin ettiği ‘Hero‘ yazılı tişört ile gelen darbeci terörist Gökhan Güçlü, suçlamaları kabul etmedi. Davranışının etik olmadığını belirten FETÖ’nün teröristi, “Sonradan pişman oldum; ancak suç değildi” dedi.

ZORU GÖRDÜ, PİŞMAN OLDU

Tişörtü temin ederek davaya dahil olan Güçlü’nün ablası B.G. ise ‘FETÖ ile hiçbir şekilde bağının olmadığını‘ savundu. Yaşanan olayın bu şekilde algılanacağını tahmin etmediklerini iddia eden B.G, “Böyle bağlantı kurulacağını öngöremedim. Hayatım boyunca hiçbir suça karışmadım. Hiçbir örgütle bağlantım yok. Sadece cezaevinde bulunan kardeşime moral vermek istedim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı 14 Kasım’a erteledi. İddianamede terörist Gökhan Güçlü ve ablası için 1 yıldan 5 yıla kadar hapis isteniyor.

4 MÜEBBET, 42 YIL DA HAPİS

Öte yandan FETÖ’nün teröristine, Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin olarak “Anayasayı ihlâl“, “Cumhurbaşkanına suikast” ve 2 kez “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan 4 defa ağırlaştırılmış müebbet ile “nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 18 yıl, “nitelikli kasten yaralama” suçundan 6 yıl ve “nitelikli konut dokunulmazlığını ihlâl” suçundan da 18 ay hapis cezası verilmişti.

Haber Merkezi