Gündem

Vakıflar Genel Müdürlüğü yılın ilk 8 ayında 1 milyon gıda kolisi dağıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 8 ayında yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 1 milyon gıda kolisi ulaştırdı. İsrail'in ablukası altındaki Filistin'e ise 3 bin ton insani yardım malzemesi gönderildi.

Abone Ol

Açıklamaya göre, gıda yardımları, ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli hizmetlerden biri olarak devam ediyor. 2024'te kuru gıda hizmeti 75 bin 870 haneye ulaşacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf gelirleriyle desteklenen gıda yardımlarını aile büyüklüğüne göre ihtiyaç sahiplerine sunmaya devam ediyor.

İlk 8 ayda yurt içindeki düzenli sosyal yardım alanlarına toplam 600 bin gıda kolisi, ramazan ayına özel yardımlar ve yurtdışına gönderilen yardımlarla birlikte yaklaşık 1 milyon gıda kolisi dağıtıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı himayesinde AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Filistin'e 8. İyilik ve İnsani Yardım Gemisi" ile 125 bin gıda kolisi içeren 3 bin ton insani yardım Filistin'e ulaştırıldı.

İstanbul Eyüpsultan'daki Mihrişah Valide Sultan imaretinde, günde 3 bin 500 kişiye sıcak yemek sunulmaya devam ediliyor. Bağışlanan adak ve kurban etlerinden elde edilen kavurma konserveleri de ülke genelinde dağıtılıyor; bu yıl ağustos ayına kadar 30 bin 882 aileye kavurma konservesi ulaştırıldı. 2024 içinde Ankara Hacı Bayram-ı Veli İmareti ve Tokat Gülbahar Hatun İmareti gibi yeni imaretler faaliyete geçecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, özel günlerde ikram programları da düzenliyor. Restorasyonunu tamamladığı cami açılışlarında mobil aşevleri ile çeşitli ikramlar dağıtılıyor. İstanbul ve İzmir'de öğrencilere çorba ikramları yapılıyor, 25 ildeki mahkumlara da belli aralıklarla tatlı ikramları sürdürülüyor.

Ramazan ayı boyunca 81 ilde 107 farklı noktada günlük 66 bin 26 kişiye iftar verildi ve ihtiyaç sahiplerine Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Karadağ’a toplam 20 bin gıda kolisi ulaştırıldı. Ayrıca, deprem bölgelerinde günlük iftar yemekleri de sunuluyor.

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, tarih boyunca vakıf medeniyetinin önemine vurgu yaparak, bu mirası modern şartlara uygun şekilde koruduklarını ve geliştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Yardım faaliyetlerinin temel noktasının ihtiyaç sahipleriyle buluşturdukları yardımlar olduğunu ifade eden Aksu, "İnsan varsa, her zaman ihtiyaç vardır; yardımlaşma her devrin olmazsa olmazıdır" diyerek çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.