Dünya

Ünlü giyim markası cinsel içerikli ögelere yer verdiği çocuk koleksiyonunu satıştan çekti

Ünlü giyim markası Zara cinsel içerikli ögelere yer verdiği iddiasıyla eleştirildiği çocuk kıyafetleri koleksiyonunu satıştan kaldırdı.

Abone Ol

TikTok’ta Laura Wilson adlı bir kullanıcı, ünlü giyim markası Zara’nın çocuk koleksiyonunda cinsel içerikli görseller bulunduğunu öne sürdü. Bir videoda, bir anne, Zara'da satılan beyaz bir tişört üzerindeki çilek görsellerinin altında yer alan "mükemmel atıştırmalık", "bir ısırık al" gibi ifadelerin cinsel anlamlar taşıdığını ifade etti.

Wilson, "Giyim konusunda aşırı hassas biri değilim ama bu tişört kız reyonundaydı. Sadece arkada ne olduğunu görünce şok oldum. Eğer bunu çocuğunuz için aldıysanız, ciddi bir şekilde düşünmelisiniz" dedi. Ayrıca, "Bir ısırık al, sadece ben miyim? Kızlarımın asla bu tişörtü giymesini istemezdim" ifadesini kullandı.

Zara Satıştan Kaldırdı!

Zara sözcüsü, "Bu tişörtteki 'atıştırmalık' kelimesinin, çilek görseliyle bağdaşan geleneksel anlamının dışında bir iması yoktur. Ancak bazı kişilerin bu terimi farklı yorumladığını anlıyoruz. Bu nedenle tişörtü mağazalarımızdan ve web sitemizden kaldırdık; yanlış anlama ve rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" açıklamasında bulundu.