Gündem

Türkiye’ye kumpas davası! FETÖ firarileri başrolde

Abone Ol

New York’ta görülen Türkiye’ye kumpas davasında FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, yanına aldığı belgelerle birlikte nasıl kaçtığını anlattı. İçerinde organize ettiği türlü darbe girişimleriyle sonuç alamayan ABD’nin, Türkiye’yi dışarıdan köşeye sıkıştırma operasyonun bir parçası olan davada, uydurma iddialar havada uçuşurken FETÖ firarisi isimler tanık gösterilmeye devam ediyor. 

Daha en baştan senaryosu Türkiye’yi mahkum etmek üzerine kurulu New York’ta görülen kumpas davasında kelimenin tam anlamıyla bir hukuk tiyatrosu sergilenmeye devam ediliyor. Daha önce “af mektubu” ile yeni bir kimlik ve yeni bir hayat vaadi üzerinden Zarrab’a düzmece ifadeler verdirilirken davanın her yeni duruşmasında bir başka senaryo canlandırılıyor.

Her seferinde bir başka FETÖ firarisinin tanık sıfatıyla sahne aldığı davanın en son yapılan duruşmasından sahneye bu kez Fethullahçı Terör Örgütü üyesi firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz çıktı.

İstanbul’da 2010-2014 yılları arasında emniyet teşkilatında komiser yardımcısı olan Hüseyin Korkmaz (30), Türkiye’de Rıza Sarraf soruşturmasını yürüten ekibin amiri olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE BAŞKA ABD’DE BAŞKA

FETÖ’nün yargı darbesi girişiminin bir parçası olan soruşturma kapsamında 50 ila 100 arası şüpheli olduğunu belirten Korkmaz, 17 Aralık operasyonundaki şüpheli sayısının 32 olduğunu söyledi.

Savcılığın “Hakan Atilla hakkında rüşvet var mıydı?” sorusuna ise, Korkmaz, “Hayır, böyle birşey söz konusu değildi” cevabını verdi.

Korkmaz, Halk Bankası eski çalışanlarından Levent Balkan’ın rüşveti geri çevirdiğine dair delillerin olduğunu söylerken, Hakan Aydoğan hakkında ise “Bu konuda şüphelerimiz vardı.” ifadesini kullandı.

ATİLLA’NIN AVUKATINDAN İTİRAZ

Korkmaz’ın tanıklığı sırasında, Atilla’nın avukatlarından Todd Harrison, bu davanın Hakan Atilla ile ilgili olduğunu ancak Atilla dışında birçok kişi hakkında soru sorulmasına ve delillerin elde edilme şekline dikkati çekerek itirazlarda bulundu.

SINIRI KAÇAK GEÇTİ

Korkmaz, Türkiye’den kaçarken 17 Aralık soruşturmasından temin edebildiği delilleri beraberinde getirdiğini söyledi. Delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade eden korkmaz, deliller ve ailesiyle beraber Türkiye’den kaçtığını aktardı. Korkmaz, “Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım.” dedi.

Firari Korkmaz, bu ülkelerden Türkiye’ye iade edileceğinden korktuğu için ABD’ye kaçmaya çalıştığını savundu. Korkmaz, Amerikan emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların “katkısıyla” ABD’ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında teslim ettiğini belirtti.

Duruşmada sık sık boy gösteren Korkmaz ve Canıtez gibi FETÖ firarisi isimlerin daha önce Türkiye’de gözaltına alınan ABD konsolosluğunda görevli Mehmet Topuz ile sayısız görüşme yaptıkları yönünde bilgiler medyaya yansımıştı.