Gündem

Türkiye’ye diz çöktürmeyi amaçlıyorlar, başaramayacaklar!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı 6. olağan il kongresinde konuştu.

“Yüreği Ağrı Dağı kadar yüce, kıymetli kardeşlerim, değerli yol ve dava arkadaşlarım, sevgili Ağrılılar sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum.” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağrı’nın önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir şekilde yanımızda yer alacağına inaniyorum. Rabbim bizleri birbirimizden hiç ayrı koymasın. Birbirimize hiç hasret bırakmasın diyorum. Bugün 6. olağan kongremizi yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Ağrı Teşkilatımızda vazife yapmış tüm kardeşlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu topraklar insanların en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Ağrımız uzun süreden beri terör belası yüzünden gariptir, boynu büküktür. Şu anda 12 bin öğrenciye sahip İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni kurduk. Tıp fakültesini İbrahim bey yapacak, sözünü aldık. Martta hastanemiz de bitiyor. Ağrı’ya hayırlı olsun. Şehrin her köşesine 4 binin üzerinde yeni derslik kazandırdık. 400 yataklı Ağrı Devlet Hastanesi’nin yapımı da bitiyor. İnşaatının bu kadar uzun sürmesinde nedeni olanlardan da hesabı soracak, İnşallah hastanemizi açacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu vatanın tek bir karışına kimseye el uzattırmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. “81 vilayetiyle 780 bin kilometrekare toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmayız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek’te F-16 oluruz, Cudi’de F-16 oluruz, Gabar’da F-16 oluruz, Bestler Dereler’de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ ile birlikte yapıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi bizi ülkemizle ve siz kardeşlerimizle bütün bunlarla ilgili senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, Amerika. Senaryo belli, tezgah belli. Bunu ülkemizdeki işbirlikçileri aracılığıyla yapıyorlar, FETÖ ile birlikte yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin. PKK’yı bunun için azdırdılar, FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DAEŞ’i bunun için üzerimize saldılar hatta şu anda ana muhalefetin, diğer adıyla ana hıyanetin başında bulunan zatı da aynı amaçla kullanıyorlar. Ülkemizi bu türbülanstan sağ salim çıkartırsak ki bu konuda en küçük tereddütüm yoktur, sadece 2023 değil, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da sağlama aldık demektir. şeklinde konuştu.

İstedikleri kadar uğraşsınlar, başaramayacaklar

“Ülkemizde elde edemedikleri neticeye, binlerce kilometre ötede aynı tezgahla, malzemeyle, senaryoyla ulaşmanın gayreti içindeler.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Milletimiz şunu bilsin ki bu saldırıların, iftiraların, oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. Hepsi de aynı gayeye yöneliktir, hepsi de Türkiye’ye diz çöktürmeyi amaçlamaktadır, hepsi de milletimizi birbirine düşürmeyi hedeflemektedir. İstedikleri kadar uğraşsınlar, başaramayacaklar.”

“Ağrı-İzmir arasında üç sefer başlayacak”

Erdoğan, “Özelikle Ağrı-İzmir ile ilgili hava taşımacılığında sefer talepleri var. 24 Ocak 2018 itibari ile haftada üç sefer başlayacak.” ifadelerini kullandı.

“Bütün teröristleri gömdük, gömüyoruz ve gömeceğiz”

Kongre öncesinde vatandaşlara hitap eden, Erdoğan, vatandaşlardan “tek millet” olmalarını istediğini söyleyerek, şunları dile getirdi:

“Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Bizde sadece ve sadece tek millet var, tek bayrak var. Öyle paçavralar maçavralar bizim önümüze gelmesin. Bayrağımız bu. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Tek vatan… 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanımızı bölmeye çalıştılar. Vatanımızı bölmeye çalışanlara da fırsat vermedik, vermeyeceğiz.

Tendürek Dağları’ndan tutun, Cudi’de, Gabar’da, Bestler Dereler’de bütün teröristleri gömdük, gömüyoruz ve gömeceğiz. Benim halkımın, vatandaşımın huzurunu, refahını bozanlar, şunu bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklar.