Gündem

Türkiye mi, yoksa PKK/FETÖ terörü mü?

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki bölgenin seyrini değiştirecek tarihi görüşme dün saat 19:30’da başladı. Liderlerin samimi görüntüsü dikkat çekerken, tüm dünyanın takip ettiği zirve yaklaşık yarım saat sürdü.

Zirvenin ardından liderler düzenlenen basın toplantısı ile kameraların karşısına geçti.

Trump, Türkiye’nin ABD açısından çok önemli bir müttefik olduğunu, teröre karşı destansı bir mücadele verdiğini belirterek, “Terörle mücadeledeki yeni düşmanımıza karşı çalışıyoruz.

Türkiye’yi terörle mücadelesinde destekliyoruz. Türkiye’nin istediği silah siparişleri için çalışacağız. Türkiye’yi PKK ve DAEŞ’e karşı destekliyoruz” dedi.

Dönüm noktası olacak

Trump’ın klasik diplomatik kıvralıkla sarf ettiği sözlerinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret öncesinde dediği “Nokta” anlamını taşıyan demeçler verdi.

Trump’ı seçim zaferinden dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı, bu görüşmenin dönüm noktası olacağını vurgulayarak, “Stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkileri ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış ve istikrar için önemlidir.

Çalkantılı bu dönemde yakın işbirliği çok önemlidir. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek” diye konuştu.

Uygun değil

Erdoğan, Trump’ın ağır silahlar verilmesini istediği Suriye PKK’sı konusunda sert konuştu. PYD ve YPG’nin birer terör örgütü olduğunu aktaran Erdoğan, Trump’a şu sözlerle ayar verdi:

“Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur.

Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir.”