Gündem

Türkiye ‘Erdoğan’ dedi

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 17 Nisan’da TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı erken seçim çağrısının ardından seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim açıklamasının ardından seçim çalışmalarına başlayan siyasi partilerde muhalefet kanadı, kirli ittifaklara imza attı. Bu konuda ilk hamle CHP ve FETÖ’nün desteğiyle kurulan İP’ten geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gece nereden geldiği belli olmayan bir emirle milletin iradesini hiçe sayarak 15 vekilini İP’e kiraladı. CHP’nin İP’in seçime girmesi için yaptığı vekil transferi oyunu, kısa sürede bozuldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile 25 Nisan’da yaptığı görüşmede, Akşener’i ‘Abdullah Gül’ün çatı adaylığı’ konusunda ikna edemeyince kirli ittifak kısa sürede dağıldı.

KİRALIK VEKİLLERE ÖPÜCÜKLÜ TESELLİ

Kısa süren ittifak Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla son buldu. CHP’nin İP’i seçime sokmak amacıyla kiraladığı 15 milletvekili, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla partilerine geri döndü. “Hülle 15’li” olarak ikinci “Güneş Motel” olayına imza atan, ağlayarak gönderilen vekiller ‘öpücüklerle’ teselli edildi.

YIKIM İTTİFAKI’NIN DEMİRTAŞ SEVDASI

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, seçimleri kazanması halinde, hendek olaylarının bir numaralı sorumlusu, terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacağını vaad etti.

İP’in cumhurbaşkanı adayı Akşener ve SP’nin cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu da, İnce’ye ayak uydurarak, terör örgütü yöneticiliği suçundan yargılanan Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

MUHALEFETİN ‘YIKIM’ VAATLERİ

Yıkım İttifakı’nın Demirtaş sevdası, milli iradeyi hiçe sayarak 15 vekilini kiralamasının yanı sıra, miting meydanlarında verdiği seçim vaatleri de olay oldu.

Muharrem İnce, Kanal İstanbul ile yerli otomobil projesini durduracağını vaat etti.

Muhalif medyanın rüzgârıyla kampanyasını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin bütün vizyon yatırımlarını itibarsızlaştırma gayretinden vazgeçmiyor. Çılgın proje Kanal İstanbul’a hayali bile yetmeyen Meral Akşener, Türkiye’nin en büyük projesi için “Hayalden öteye geçmez” diyor. Türkiye’nin sağlık sorununu kökten çözmeye aday Şehir Hastaneleri için de karalama kampanyaları yürütüyor. Tıpkı Marmara Körfezi’ni birleştiren Osmangazi Köprüsü ve diğer ulaşım projelerinde olduğu gibi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, son seçimde yüzde 1’in altında oy aldı. Şimdi kirli ittifakın parçası olan Karamollaoğlu’na, “Yüzde 10 oyu” varmış gibi muamele ediliyor. Eline sazı alan Karamollaoğlu, sallıyor da sallıyor. Son dönemde yapılan mega projelerin hepsi için “israf” diyen Temel bey, seçilmesi halinde Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul gibi dev yatırımları “durdurma” vaadinde bulunuyor. Sivas hızlı treni için ise evlere şenlik yorum yapıyor: Hızlı tren anca göçü hızlandırır…”

KENDİ APOLETLERİNİ SÖKTÜ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Kandil ağzıyla konuşarak, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve devam eden Kandil operasyonunu yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğini vaad etti.

TÜRKİYE ‘ERDOĞAN’ DEDİ

Muhalefetin kirli ittifakı, Batı medyasının her seçim öncesi yaptığı algı operasyonları ve Kandil ağzıyla konuşan muhalefete rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy ile seçimlerden bir kez daha zaferle ayrıldı.

BALKON KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim zaferinin ardından Ankara’da balkon konuşması yaptı.

“Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir, milletimizin kendisidir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’daki oylara bakıyorum, oradan ana muhalefete bayağı oy gelmiş. Halep oradaysa arşın sandıkta.  Vandallara ve ihanet çetelerine karşı koyduk, ellerini ovuşturarak Türkiye’nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet, bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı’nın bir diğer kanadı olan MHP’nin Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye ve MHP’nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Sandıkta bize verdiğiniz güçle ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız.” dedi.

Kiralık vekillere ‘öpücüklü’ teselli!2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi

Muhalefetin ortak vaadi: Mega projeleri durdurmak!2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi