Gündem

“Türkiye düşmanlığı üzerinden prim yapmak isteyenlere müsamaha gösteremeyiz”

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan ilçesinde Ankara-Kahramankazan yolu temel atma törenine katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Sınırı güneye geçince PKK’nın adı birdenbire değişiyor, YPG oluyor. Terörün A’sı, B’si, C’si olmaz. Terörün her türlüsü kötüdür, gereken cevap da verilecektir. Gerekirse Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi terörün başını ülkemize yaklaşmadan sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz.”  

Almanya adeta AB’ye talimat veriyor

Bazı Avrupa ülkelerinin, PKK ve FETÖ mensuplarına yaklaşımları konusunda Türkiye’nin hiç de hoşuna gitmeyecek bir tutum içinde olduğunu Belirten Yıldırım, “Sayın Merkel, hiç şık olmayan açıklamalar yapıyor. Gümrük Birliği konusunda Türkiye’nin önünü açmayın diyor. Almanya adeta AB’ye talimat veriyor. 28 ülke var AB’de. Hani Avrupa değerleri. Hani Avrupa’daki hoşgörü. Bir ülkenin talimatı ile AB iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye düşmanlığı üzerinden prim yapmak isteyenlere de müsamaha gösteremeyiz

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Gümrük Birliği güncellenmesin” diyorlar, sanki biz de can atıyoruz. Dur bakalım. Türkiye milletinin ülkesinin menfaati olmayan hiçbir şeyin peşinde olmaz. Ne yapacaksak, neye karar vereceksek. Önce size sorarız, millete sorarız ona göre karar veririz. Bu tip açıklamalar Avrupa’ya da zarar verir, Türkiye’ye de zarar verir. Onun için bir kez daha Almanya’yı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Türkiye kimsenin parmak sallayarak hizaya getireceği ülke değildir. Türkiye uluslararası platformda konuşur görüşür konularını müzakere eder. Türkiye düşmanlığı üzerinden prim yapmak isteyenlere de müsamaha gösteremeyiz.