Gündem

Trump’ın papazı üçüncü kez hakim karşısında

Abone Ol

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson, bugün üçüncü kez mahkeme karşısına çıkacak.

Brunson’ın yargılanmasına bugün İzmir Şakran T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Kampüsü’nde bulunan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

AMERİKALI HEYET DAVAYI İZLEMEYE GELDİ

Papaz Brunson’un yargılandığı davayı izlemek üzere Amerika Dinsel Özgürlükler Komisyonu üyeleri, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ile elçilik görevlileri ve Rahip Brunson’un eşi Norin Brunson da Şakran Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne geldi.

Ayrıca, çok sayıda yabancı basın mensubu da davayı takip edecek.

TRUMP VE PENCE SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunmuşlardı. Trump, ABD’li papaz Brunson’un Türkiye’de suçsuz yere yargılandığı belirterek, “Amerika’da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson yok yere Türkiye’de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek.” ifadelerini kullandı.

ABD’li papaz Brunson’un tutukluluk hali devam edecekTürkiye

FETÖ ajanı papaz Brunson yeniden hakim karşısındaTürkiye