Gündem

Teröre teslim olduklarını ilan ettiler

Abone Ol

15 Temmuz’da FETÖ’cü teröristlere karşı 2. Kurtuluş savaşını kazanan Türkiye, ülke içindeki şer ittifakına operasyonlarını sürdürüp, Suriye ve Irak’ı özgürleştirmeye yönelik hamlelerine devam ederken, üst aklın farklı kimlikteki taşeronları harekete geçti. 15 Temmuz’da işgal girişimine sessiz kalan, PKK’nın katliamlarına tek laf etmeyen CHP, HDP, sol anarşist örgütler ve sempatizanları Kartal’da Birleşik Haziran Hareketi‘nin “Teslim olmayacağız” isimle terör mitinginde bir araya geldi.

Terör sözcüleri

Skandal mitinde teröristbaşı Öcalan’ın lehine sloganlar atılırken, terör örgütlerinin flamaları yanyana sergilendi. Terör destekçisi kalabalık, FETÖ ve PKK’lı teröristlerin devletten temizlenmesi için ilan edilen OHAL ve bu kapsamda çıkarılan Kanun Hükmünde kararnamelerin iptalini isteyerek niyetini belli etti. Terör mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı ağıza alınmayacak hakaretler sıralandı.

Sivil darbe çağrısı

Toplumun büyük tepkisini çeken terör mitinginde grup adına TKP Genel Başkanı Erkan Baş konuştu. Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çirkin sözlerle hedef aldı. Terör örgütlerin sözcülüğünü üstlenip, Erdoğan karşıtlarına birleşin çağrısı yapan Baş, Kılıçdaroğlu gibi başkanlık üzerinden “Rejim” provokasyonuna imza atarak, şu alçak sözleri sarf etti: “Türkiye’de eşitlik isteyen, laiklik isteyen, Erdoğan’a biat etmeyen herkes bizim yol arkadaşımızdır. Türkiye halkına sesleniyorum. Erdoğan’a boyun eğmek zorunda değiliz.  Bizi teslim alamayacaksın. Recep Tayyip Erdoğan’ı, Padişah yaptırmayacağız. Sana cumhuriyeti yıktırmayacağız.”  Baş, ayrıca “Tek bir kurtuluş vardır. O da bu ülkenin bütün halklarının iktidara el koymasıdır” sözleriyle de alenen sivil darbe çağrısı yaptı.