Gündem

Terör örgütü DEAŞ'a 17 ilde operasyon: 65 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda İstanbul, Ankara ve Sivas'ın da aralarında bulunduğu 17 ilde düzenlenen "Gürz-9" operasyonlarında 65 DEAŞ şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Abone Ol

Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik başlatılan "Gürz-9" operasyonları başarıyla tamamlandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yerlikaya, operasyonların son 5 gündür aralıksız devam ettiğini ve 17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlarda toplam 65 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul, Ankara, Malatya ve Sivas gibi önemli illerin de aralarında bulunduğu 17 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya koydu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Yerlikaya, operasyona katılan emniyet güçlerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Hatay, Kırıkkale, Kilis, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarla, DEAŞ terör örgütüne büyük bir darbe indirildi. Yakalanan şüphelilerin terörle mücadele kapsamında sorguları devam ediyor. Operasyonların devam edebileceği ve olası yeni gözaltıların gerçekleşebileceği bildirildi.