Gündem

Terör destekçilerinin kontrollü savunucusu!

Abone Ol

İngiltere’deki temasları doğrultusunda Londra’da Türk vatandaşlarına hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine geleneği bozmadı, emperyalizmin kalesinde kendi ülkesini kötüledi. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü hedef alan katil sürüsü PKK’yı şirinleştirip, kahraman Mehmetçiklere “Katil” diyen akademisyen müsveddelerini kutsayan Kılıçdaroğlu, aynı zamanda PKK’nın siyasi ayağına da kol kanat gererek, şu skandal sözleri sarf etti:

Demokrasi yokmuş

“Düşünebiliyor musunuz, barış bildirisine imza attılar diye öğretim üyeleri üniversitelerden atıldı. Tamamını üniversiteye geri döndüreceğiz, geri dönecekler üniversitedeki görevlerinin başına. Düşünebiliyor musunuz, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekilleri hapiste. Tamamı hapislerden çıkacak o milletvekillerinin çünkü biz milli iradeye saygılıyız. Eğer bir ülkede milletvekilleri hapisteyse, bir ülkede üniversite öğretim üyeleri barış bildirisi imzaladı diye görevden alınıyorsa, eğer bir ülkede gazeteciler hapse atılıyorsa o ülkede demokrasi yoktur arkadaşlar. Olmayan bir demokrasiyi Türkiye’ye getireceğiz”.

Kılıçaroğlu’nun suçlamaları bununla da sınırlı kalmadı. 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” deyip, terör örgütlerinin belinin kıran OHAL’in ilan edildiği tarih 20 Temmuz’u gerçek darbe olarak kabul eden CHP lideri, “Demokrasimizi darbe hukukundan arındıracağız. Şu anda Türkiye, 20 Temmuz darbesini yaşıyor, 20 Temmuz sivil darbesini yaşıyor. Onun için 12 Eylül’de darbe yapanların apoletleri vardı, 20 Temmuz’da darbe yapanların apoletleri yok. Aralarındaki tek fark, apolet farkıdır. Biliyorum yine kızacak sarayda oturan zat. İstediğin kadar kız kardeşim, ben sonuna kadar doğruları söylemeye devam edeceğim” diye konuştu.

İngilizler’e söz verdi

Diğer yandan FETÖ ile birlikte ABD’nin çıkarlarına hizmet eden Kılıçdaroğlu, İngilizlere de göz kırptı. İngiltere Avrupa Birliği Bakanı Duncan ile görüşmesinde 2019 seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, “2019 seçimlerinde mutlaka Cumhurbaşkanlığını alacağız. Bu süreçte demokrasi yanında olan birleşenlerle birlikte hareket ediyoruz. Erken veya zamanında her türlü seçime hazırız. 2019’da biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. Ardından Türkiye’de parlamenter sistemi ve hukuku yeniden tesis edeceğiz, Türkiye’nin demokrasi algısını değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.