Bilim ve teknoloji

Teknoloji milyarderleri arasında ilk trilyoner olma yarışı kızışıyor

Teknoloji sektörü, dünyanın en zengin on kişisinden sekizine ev sahipliği yapıyor, peki bu isimlerden hangisi ilk trilyoner olacak?

Abone Ol

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce serveti 200 milyar doları (€182.57 milyar) aşan elit kulübün en yeni üyesi oldu. Bu grup, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla CEO’su Elon Musk ile sınırlıydı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, dünyanın en zengin üç kişisi teknoloji sektöründen geliyor. İlk on sırada yer alan sekiz isim de bu sektörden.

Oracle’ın kurucusu Larry Ellison, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Alphabet’in kurucusu Larry Page bu isimler arasında yer alıyor.

Teknoloji, aynı zamanda finansal açıdan en başarılı sektörlerden biri. Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet ve Meta, 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla 1 trilyon dolar değerine ulaşan şirketler arasında bulunuyor.

İlk Trilyoner Kim Olacak?

Informa Connect Academy tarafından yapılan bir analize göre, dünyanın ilk trilyoneri üç yıl içinde ortaya çıkabilir. Elon Musk’ın, 2027 yılında servetini trilyon dolara çıkaracağı ve her yıl ortalama %109.88 oranında büyüdüğü öngörülüyor.

Musk’ın ardından Adani Group'un kurucusu Gautam Adani’nin 2028 yılında trilyoner statüsüne ulaşması bekleniyor. Jensen Huang (Nvidia’nın kurucularından biri) ise aynı yıl bu başarıya ulaşacak teknoloji isimleri arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasından, aralarında Mark Zuckerberg, Larry Page, Jeff Bezos, TikTok’un sahibi ByteDance’in kurucusu Zhang Yiming ve Bill Gates gibi önemli isimlerin bulunduğu 11 kişi, önümüzdeki 30 yıl içinde trilyoner olması beklenen isimler arasında.