Gündem

Sünnet-i seniyyesiz İslam olmaz!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meridyen Derneği tarafından düzenlenen 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni’nde İslam’a yönelik saldırıları ele aldı. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ile İslam’ı ayıran, peygambersiz bir din uydurmaya çalışan şer odaklarına ateş püsküren Erdoğan, “Sünnet ve siret olmadan İslam’ın yaşanması mümkün değildir. Müslümanlar’ın sünnetle olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar muhkem ise dinleri ile olan bağları da aynı şekilde kavidir, sağlamdır. Kim ve ne adına olursa olsun bu bağı yok sayan veya koparmaya çalışan her teşebbüs, bizim nazarımızda gayri İslami’dir. Peygamber Efendimiz’in sünnetini hedef almakla doğrudan Kur’an-ı Kerim’i hedef almak arasında fark yoktur.” dedi.

Müslümanlar kavga etmemeli

Müslümanların birlik olmamasının ABD ve İsrail’i güçlendirdiğini kaydeden Erdoğan, “Müslümanların kavgasının yegane kazananı sömürgecilerdir, silah tüccarlarıdır. Şayet bugün İsrail ve Amerikan yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu derece hukuksuz davranabiliyorsa, sebebi Müslümanların o içler acısı halidir.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Müslümanların kenetlenmesi durumunda kimsenin onları karşısına almaya cesaret edemeyeceğini vurguladı.

BM GEREKENİ YAPMAZSA KAOS OLUR

Ardından Yalova’ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, il kongresine katılarak partililere hitap etti. “İsrail istemiyor diye Filistin’in, Kudüs’ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” diyen Erdoğan “Dün Bosna’da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya’daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dün dünyanın her köşesindeki kardeşimizi nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ben niye dünya beşten büyüktür diyorum, anlıyorsunuz değil mi? Sadece bu beş ülkenin iki dudağı arasına dünyayı mahkum edemezsiniz. Eğer uluslararası sistem Birleşmiş Milletler çatısı altında dünyadaki haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere dur diyecek mekanizmaları oluşturmazsa insanlık büyük bir kaosa doğru sürüklenecektir.” şeklinde konuştu.

“GÖZÜ VAR, GÖRMÜYOR”

Konuşmasında iç politikaya da değinen Erdoğan, ana muhalefeti yapılan yatırımları görmezden gelmekle suçlayarak, “İşte öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla ana hıyanet, bunları hiç görmüyor. Gel bir Osmangazi’den, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, Avrasya Tüneli’nden geç. Yoksa bizim görmediğimiz zamanlarda mı geçiyor, ne yapıyor bilmiyorum. Bunu görmeyenler var mı? Var. Gözü var görmüyor. Kulağı var duymuyor. Dili var hakkı söylemiyor. Niye? Kalbi mühürlü?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan FETÖ ile mücadele vurgusu yaparak, “Şu anda içeride binlerce kişi var. Kusura bakmasınlar, bazıları önümüzü kesiyorlar, ‘haksızlık oldu, şu oldu, bu oldu.’ Bakın o da olmuş olabilir, doğrudur ama biz üzerine üzerine gidiyoruz, varsa haksızlık onları da tekrar yargı zaten tahliye ediyor. Ama şunu söyleyeyim, biz bu alçakları, bu kahpeleri 15 Temmuz gecesi bunların üzerine üzerine gitmeseydik, şu anda bu kardeşiniz huzurunuzda olmayacaktı.” diye konuştu.