Gündem

Son bir ayda 39 ilde 42 kritik terör örgütü DAEŞ operasyonu: 457 gözaltı!

Abone Ol

Muhammed Şimşek / Özel Haber

Suriye’de devam eden iç savaş yangını körüklen unsurların başında DAEŞ terör örgütü geliyor. Sınır komşudaki bu yangının kıvılcımları haliyle ara ara Türkiye’nin üzerine de sıçrıyor.

Ortadoğu’daki kaos ve kandan beslenen terör örgütü DAEŞ’in Türkiye’ye sızan unsurlarına yönelik özel harekat polisi destekli operasyonlar ise aralıksız sürdürülüyor.

Yakın tarihte başarıyla sonuçlanan Fırat Kalkanı Harekâtıyla sınır ötesinde temizlik yapan güvenlik güçlerinin operasyonlarına paralel olarak aylardır yurt genelinde benzer şekilde tedbir amaçlı operasyonlar düzenleniyor. 81 ilde teyakkuzda bulunan güvenlik birimleri son bir ayda 39 ilde toplam 42 kritik operasyon gerçekleştirdi.  

Aynı şekilde İçişleri Bakanlığının verilerine göre sadece 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında DAEŞ ile birlikte PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince toplam bin 518 operasyon düzenlendi.

14 Ağustos 2017

Son operasyonda 12 gözaltı

Bombalı saldırı hazırlığı yaptığı için yakalanan bir DAEŞ’li teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesi içinde kendisini nezarethaneye götüren Sinan Acar isimli polis memurunu şehit etmesi üzerine İstanbul’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda İran, Irak ve Suriye uyruklu biri 18 yaşından küçük 12 şüpheli gözaltına alındı. Özellikle kandırdıkları çocukları teröre bulaştıran örgüt daha sonra onları hain emelleri uğrunda canlı bomba yaparak ölümlerine göz yumuyor.

12 Ağustos 2017

Şanlıurfa’da örgütün “infaz timi” yakalandı

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Şanlıurfa’da seyir halindeyken otomobilinde motosikletli 2 kişi tarafından öldürülen K. Farasi olayıyla ilgili operasyon başlattı.

Operasyonda terör örgütü DEAŞ aleyhindeki kişileri öldürmekle azmettirilen DAEŞ’e bağlı üç “infaz timi” üyesi silahlarıyla yakalandı.

Türkiye’ye yasadışı yollarla giriş yapan terör örgütü üyeleri Yaşar kod adlı Bünyamin Hallak, Ahmet kod adlı Mahmud Elhammud ve Mahmut El Cerrah adlı zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

20 Temmuz 2017

Terör örgütü DAEŞ’in “Adana emiri” yakalandı

12 Temmuz’da Konya’daki hücre evinde öldürülen teröristlerin bağlantısı üzerine polis araştırma başlattı.

Sonuçlara göre Adana’da belirlenen 10 adrese baskın düzenlendi ve DAEŞ’e para ve silah temin edip eleman kazandırdığı öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan birinin, örgütün sözde ”Adana emiri” olduğu iddia edildi.

14 Temmuz 2017

Konya’daki DAEŞ operasyonunda 5 terörist öldürüldü

Konya’nın merkez Meram ilçesindeki bir villada köşeye sıkıştırılan DAEŞ’li teröristlerle polis arasında çatışma çıktı. Zaman zaman 2-3 metrelik mesafede yaşanan çatışmada 5 terörist öldürüldü.

15 Temmuzda 4 kilogramlık TNT ile eylem yapmayı planlayan teröristlere darbe indiren operasyonda 18 şüpheli de gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasındaki çatışmanın çıktığı evin sahibi M. Ö’nin daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı, bir süre sonra serbest kaldığı ortaya çıktı.

Dahası çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin ise daha önce terör örgütü PKK’ya üye olmak suçundan cezaevinde yattığı tespit edilmişti.

Aynı tarihte Gaziantep’te DAEŞ’in 15 Temmuz’un yıldönümünde eylem yapacağı istihbaratı üzerine operasyon yapıldı. 18 kişi gözaltında.

Operasyonda insansız hava aracı da kullanıldı.

12 Temmuz 2017

29 ilde DAEŞ operasyonu: 233 gözaltı

Son bir aydaki en kapsamlı operasyon 12 Temmuz tarihinde 29 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşti. 15 Temmuz’da eylem hazırlığında olduğu belirtilen terör örgütü DAEŞ’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı.

Ülke genelinde yapılan operasyonlar kapsamında 25 yabancı uyruklu kişi haklarında gerekli idari işlemler yapılmak üzere Göç İdaresi Genel Müdürlüğü birimlerine teslim edildi.

7 Temmuz 2017

İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 29 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçmişte terör örgütü DAEŞ saflarında çatışmaya katıldıkları ve yeniden Suriye’ye gitme hazırlığı yaptıkları iddia edilen kişilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Özel Harekât Şube Müdürlüğü polislerinin de destek verdiği operasyonda, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Çekmeköy, Esenyurt ile Ümraniye’de belirlenen 20 adrese düzenlenen baskınlarda, 22’si yabancı uyruklu ve 7’si Türk olmak üzere 29 kişi yakalandı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, çok miktarda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

5 Temmuz 2017

Van merkezli 9 ilde DAEŞ operasyonu: 25 gözaltı

Alınan istihbaratları değerlendiren polis, Van merkezli Ağrı, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bingöl, Adıyaman, Denizli ve Mardin illerinde DAEŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar yaptı.

Operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Son bir aydaki operasyonlara baktığımızda güvenlik birimlerinin terör örgütü DAEŞ’in attığı her adımı takip ettiği söyleyebiliriz. Kaldı ki bugüne kadar gerçekleştirilen bu operasyonlar sayesinde çok sayıda bombalı saldırı eyleminin de önüne geçildi.

Muhammed Şimşek / Diriliş Postası