Teknoloji

"Siber dayanıklılık" hassasiyetiyle beyin fırtınası yapılacak

Türkiye'nin siber tehditlere karşı dayanıklılığını artırmak için düzenlenecek konferansta, siber saldırılara karşı alınacak önlemler tartışılacak.

Abone Ol

Türkiye, artan siber tehditlere karşı önlemlerini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir strateji uygularken, "siber dayanıklılık" konusu bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nda ele alınacak. 16-17 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek etkinliğin ana teması, "Siber Dayanıklılık ve Olgunluk" olarak belirlendi.

Konferans, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kurumların yanı sıra Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi akademik kuruluşların da desteğiyle organize ediliyor. Ayrıca, uluslararası düzeyde Elektrik ve Elektronik Mühendisler Enstitüsü (IEEE) ve Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da destekleniyor.

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, etkinlikte sektördeki son gelişmelerin yanı sıra, kritik altyapılara yönelik muhtemel siber saldırılara karşı alınabilecek önlemlerin tartışılacağını belirtti. Alkan, siber dayanıklılık ve olgunluk seviyesinin artırılmasının ülkeler için stratejik bir öncelik haline geldiğine dikkat çekerek, "Siber savunma ve siber saldırı gücümüzü artırarak, siber vatan olarak adlandırdığımız dijital dünyayı koruma konusunda ciddi adımlar atmalıyız," dedi.

Konferansın ilk gününde siber güvenlik sektöründeki yenilikler ve değişimlerin ele alınması planlanırken, ikinci gün akademik bildiri oturumları ve uygulamalı siber güvenlik eğitimleri yapılacak. Etkinlik sonunda, Türkiye’nin siber savunma gücünü artıracak stratejik önerilerin yer aldığı bir sonuç bildirgesi hazırlanacak ve kamu ile ilgili diğer kuruluşlarla paylaşılacak.